BIG POTATO

Nedaleko od Bojsija, glavnog grada američke države Ajdaho, možete za 200 dolara prenoćiti u jednom neobičnom apartmanu. Krompir soba smeštena je usred njive od 400 hektara!

 

Ponuda koja se pojavila na popularnom sajtu „Airbnb“ koji posreduje u pronalaženju hotelskog smeštaja, iznenadila je ljubitelje neobičnih smeštajnih kapaciteta.

krompir soba

Ovaj „krompir“ gvozdene konstrukcije napravljen od fiberglasa, dug osam i po i širok tri i po metra, napravljen je 2012. godine u cilju promocije ove poljoprivredne kulture. Pošto je godinama putovao širom Amerike kupila ga je mlada preduzetnica Kristi Volfi.

„Oduvek sam to imala u planu. Imala sam savršen plac i želela sam jednog dana da kupim taj krompir i pretvorim ga u nešto kul“, kaže Kristi za američke medije.

Dve godine je provela na njegovom uređenju i na Dan planete zemlje njen „Big potejto“ hotel u Ajdahu je svečano otvoren.

Kako stoji na internet portalu „Airbnb“, „krompir“ ima klimu, grejanje i kamin. Hotel se nalazi u sred njive od 400 hektara, 40 kilometara jugoistočno od Bojsija i kako ima samo jednu spavaću sobu može ugostiti dve osobe.

Trenutno su za maj rezervisani svi termini.

Izvor: RTS