PESNIK I PRIPOVEDAČ

Poezija Ivana Sokača je ostvarena, kako bi tumači starog kova odredili, u onom dragocenom umekšanom štimungu, sa akcentom na elementarnu osećajnost i na takve podsticaje.

 

Stihovi Ivana Sokača donose pod svodove moderne poezije jedan novi oblik smirenog pogleda u beskraj, dok su lirske proze satkane od velike doze osećanja i širine.

poezija ivana sokača

Svaka pesma ili kratka priča podstiče čitaoca na razmišljanje o životu i smrti, ljubavi, veri i svim ostalim bitnim činiocima ovog sveta.

Sa istančanim osećajem za složenu dramaturgiju pripovedačkog umeća, Sokačeva lirika pleni pažnju i raznovrsnošću motivacije, pa doseže veliku tematsku i stilsku širinu, kao i čitav spektar narativa i značenja. Njegove zbirke su, po rečima kritičara, duboko misaono književno delo koje podstiče čitaoca na razmišljanje o najtežim temama.

IVAN SOKAČ (dipl.ek), rođen je u Beogradu 1975. godine. Prozni pisac, pisac kratke lirske proze i poeta. Član je Udruženja književnika Srbije, zastupljen u zbornicima i antologijama. Dobitnik regionalnih književnih priznanja za svoj rad, koji do 2019. predstavlja kroz sedam publikacija beletristike. Nominovan 2018. godine od strane Saveza pisaca Rusije za književnu nagradu „Sergej Jesenjin“. Prevođen na više jezika.

Milica i Ivan Zarić, glumci Beogradskog dramskog i Srpskog narodnog pozorišta, govore stihove iz visejezičke zbirke poezije i kratke proze “BRODOVI” Ivana Sokača.