NOSTALGIČNI PUT U PROŠLOST

Jedan od najzanimljivijih turističkih poduhvata koje legendarna dolina Napa u Kaliforniji ima u ponudi je da rešite ubistvo u vozu uz čašu vrhunskog vina i savršenu hranu.

 

Agencija Napa Valley Wine Train udružila se sa kućom The Murder Mystery Company i koncipirala vinsko putovanje inspirisano romanom Agate Kristi „Ubistvo u Orijent Ekspresu“.

ubistvo u vozu

Rešite ubistvo u vozu uz čašu vrhunskog vina i odličnu hranu! Ovako je koncipiran jedan od najzanimljivijih turističkih poduhvata koje legendarna dolina Napa u Kaliforniji ima da ponudi ove sezone. Novi projekat agencije po imenu Napa Valley Wine Train istovremeno je i degustacija odličnih kalifornijskih vina i nostalgični put u prošlost, u vreme kada su vozovi bili i prevozno sredstvo za obične ljude i prestižan statusni simbol.

Agencija Napa Valley Wine Train udružila se sa kućom The Murder Mystery Company da od 13. aprila otvori sezonu putovanja inspirisanih romanom Agate Kristi „Ubistvo u Orijent Ekspresu“. Tokom trosatnog putovanja putnici će proći kroz najlepše delove istorijske doline Napa i zajedno skupljati tragove koji će ih voditi do rešenja detektivske enigme napravljene po uzoru na najčuveniju knjigu Agate Kristi. Među putnicima će biti ljubomoran i krajnje sumljiv par, mafijaški bos, korumpirani detektivi u civilnoj odeći i drugi sumnjivci.

Tokom ove glavolomke, putnici će se osvežavati izvanrednim vinima i hranom koju je spremio šef Donald Jang – glazirani svinjski file, piletina pečena sa majčinom dušicom i limunom, salata od kelja i kinoe, gemelli pasta sa divljim pečurkama – a događaj će biti krunisan hvatanjem ubice – ili njegovim bekstvom, u zavisnosti od sposobnosti turista-detektiva. Uspeh će biti zaliven vinima među kojima su šardone kuće Stag’s Leap, merlo vinarije Charles Krug, Acacia Pinot Noir 2014 i drugi kalifornijski aduti.

Da uživanje bude još veće, gosti se savetuju da se obuku u skladu sa modom dvadesetih godina prošlog veka: podrazumevaju se fedora šeširi, odela sa prslukom i uzane ženske haljine sa čipkom.

Za agenciju Napa Valley Wine Train ovo je samo još jedan način za inteligentno promovisanje lokalne vinske kulture, u delu Kalifornije čiji je svaki pedalj posvećen vinarstvu i pratećem turizmu. Ova tura biće održana desetak puta između aprila i novembra, od sumraka do večeri, a najjeftinija karta za vinsko putovanje u prošlost staje 216 dolara.

Izvor: Vinoifino.rs