SKUPA KRIVICA

Propust osoblja restorana Hawksmoor Manchester ulepšala je veče ljubitelju vina kome je umesto vina od 300 evra greškom posluženo vino Chateau le Pin Pomerol 2001, koje je papreno skupo.

 

U restoranu Hawksmoor Manchester u Velikoj Britaniji gostu je greškom, umesto bordoa vrednog 300 evra, poslužena boca vina Chateau le Pin Pomerol 2001, vredna čak 5.000 evra!

greškom posluženo vino

Srećni gost uživao je u jednom od najboljih crvenih vina na svetu, a vlasnici restorana ostali su na visini zadatka – niko osim njih nije snosio finansijske posledice ove skupe greške, ni gost ni konobarica koji je poslužila pogrešno vino.

– Nadamo se da je naš gost, kome je greškom data boca vina Chateau de Pin Pomerol 2001, uživao u večeri! A članu našeg tima koji je napravio ovu grešku poručujemo: glavu gore! Ovakve greške se dešavaju i volimo te bez obzira na sve – poručio je na Tviteru menadžment restorana.

Tviteraši su reagovali na grešku sasvim očekivanim porukama restoranu kao što je: „Želim da rezervišem sto u restoranu, naravno sa istim konobarom“.

Na tviter nalog restorana kasnije je postavljena i fotografija oba vina, Chatou Pichon Longueville Contesse de Lalande 2001 i Chateau le Pin Pomerol 2001, uz komentar „Izgledaju sasvim slično“.

Vlasnik restorana, Vil Beket, ispričao je da je pogrešnu bocu iz vinskog podruma doneo menadžer drugog restorana iz lanca Hawksmoor, i dao je konobarici koja nije slutila da u rukama ima jedno od najvrednijih vina u restoranskom podrumu. Na sajtu Vivino ovo vino opisano je kao „mitsko“ i „legendarno“, a u berbi 2001. proizvedeno je samo 500 sanduka vina iz čuvene apelacije Pomerol. Vino je kupaža merloa (92%) i kaberne frana (8%), a Robert Parker dao mu je ocenu 98, rekavši da je u pitanju „bogati, koncentisani Pomerol, briljantan vinarski uspeh i jedno od najboljih vina iz berbe 2001“. greškom posluženo vino

Izvor: Vinoifino.rs