VREME ZA PENZIJU

Retko ko se tako u skorije vreme obrukao kao Madona na Evroviziji! Devetominutni nastup „kraljice popa“ plaćen milion i po dolara ostaće upamćen, ali nikako po umetnički visokom dometu.

 

Nekadašnja pop kraljica Madona šokirala je mnogobrojne fanove i publiku Evrovizije kada je zapevala na finalnoj večeri ovog takmičenja. Ona je toliko falširala i promašila intonaciju, da ju je bilo mučno slušati.

madona na evroviziji

Dve pesme koje su stale u devet minuta njenog nastupa na Evrosongu naplatila je 1,5 miliona dolara, ali joj publika dugo neće moći oprostiti jeftinu predstavu koju je prikazala sa, malo je reći, užasnim pevanjem.

Luiza Čikone definitivno je ukrala šou na 64. po redu Evroviziji, ali u potpuno negativnom smislu. Dok su svi željno iščekivali njen nastup, nisu ni slutili koliko će se zapravo razočarati. Madona se u Tel Avivu pojavila u pratnji Žana Pola Gotjea, čiju je kreaciju nosila, i sa svojom svitom od preko sto pedeset ljudi.

– Vi ste svi pobednici. Okupili ste se ovde iz svih krajeva sveta da pošaljete poruku ljubavi, mira, to je najvažnije od svega – rekla je Madona voditelju nekoliko minuta pred nastup, obraćajući se takmičarima „Evrovizije“.

Prvo je izvela svoj 30 godina stari hit „Like a Prayer“, koju je pevala uživo, a potom i novu pesmu „Future“ sa reprerom Kuavom, koju je, pevala na plejbek, što se moglo zaključiti po autotjunu koji se čuo u izvođenju.

Njen performans je mnoge ostavio bez teksta, jer je tu bilo igranja pod gas-maskama, dok je ona tokom nastupa igračice povlačila za kosu.

Na samom kraju druge numere, stepenicama su prošetali parovi koji su na leđima imali zastave Izraela i Palestine, pa je Madona na Evroviziji ovako želela da pozove na mir.

– Probudite se – pisalo je na engleskom jeziku tokom završnice nastupa „kraljice popa“.

Svima je bilo neprijatno kad je Madona pustila glas! Svetska Tviter zajednica je bila blago rečeno šokirana njenim pevanjem uživo. Kraljica popa toliko je falširala, promašila intonaciju, da je, kako pišu na društvenim mrežama, bio „transfer blama“ slušati je.

– Da li je ovo stvarno Madona ili je njena loša zamena? Vreme joj je da ode u penziju. Kakav promašaj! Najgori nastup večeri. Ma, dajte! Želimo Madonu. Oh, draga Madona, prestani – samo su neki od komentara na Tviteru.

Pop divi je ovo četvrti put da peva u Izraelu, gde je prethodno gostovala 1993, 2009. i 2012. godine. Madona je Izrael posećivala još nekoliko puta zainteresovana za pokret jevrejske mistike, kabale, u okviru kojeg je prihvatila jevrejsko ime Ester.

Njen dolazak na Evroviziju finansirao je milijarder Silvan Adams koji joj je navodno platio čak milion dolara za ovaj nastup, dok joj je ostalih 500.000 obezbedila Evropska radiodifuzna unija, koja i organizuje takmičenja za Pesmu evrovizije.

Inače, po dolasku u Izrael u utorak uveče, Madona se sukobila sa zvaničnicima Evropske radiodifuzne unije (ERU) jer su probe počele bez potpisanog ugovora. Ona je, ipak, održala probu bez potpisanog ugovora, posle čega je u potpunosti bila posvećena tome da se pojavi na Evrosongu kao specijalna gošća.

Madona je odsela u hotelu „Dan“, gde je ceo 5. sprat bio rezervisan samo za nju i njenu pratnju.