PAPRENO UŽIVANJE

Na privatnom ostrvu u okviru filipinskog arhipelaga nalazi se najskuplje odmaralište na planeti, koje u isto vreme može da primi samo 48 gostiju.

 

Najskuplje odmaralište na svetu, u kojem noćenje košta 100.000 evra, otvoreno je na privatnom ostrvu Banva, koje se nalazi u okviru arhipelaga Palavan na Filipinima.

najskuplje odmaralište

U odmaralištu gosti imaju na raspolaganju 15 hektara privatnog zemljišta, na kojem mogu da uživaju u igranju tenisa, odbojke na plaži, veslaju kajacima ili jednostavno uživaju u plivanju u kristalno plavoj vodi Suluskog mora, navodi Indipendent.

Odmaralište može istovremeno da primi samo 48 gostiju, koji se smeštaju u nekoj od luskuznih vila na obali, od kojih svaka ima bazen, terasu sa đakuzijem i prozore koji se protežu od plafona do poda.

Temperature se retko kada spuštaju ispod 30 stepeni Celzijusa, navodi se na sajtu odmarališta.

U restoranu se služi sveže uzgojena lokalna hrana ili plodovi Suluskog mora, dok u spa centru gosti mogu da uživaju u neograničenom broj tretmana, bez dodatne naplate, prenosi Dejli mejl.

Oni koji vole da istražuju prirodu mogu da vide ugroženu vrstu morskih kornjača Hawksbill i ptice Megapodius. Do ostrva se može doći hidroavionom ili helikopterom iz Manile, prestonice Filipina.