174 NA 3030

Iz Beča do Kraljeva Milorad Češljarac stigao je biciklom i usput inspirisao mnoge da pomognu sugrađanki Uni Bihorac u lečenju retke bolesti artro-gripoze. Miodrag će devojčicu zbog koje je pokazao humanost tek upoznati.

 

Milorad Češljarac je za šest dana biciklom prešao 750 kilometara. Tokom celog puta, pratioce na društvenim mrežama obaveštavao je dokle je stigao i slao istu poruku.

milorad češljarac

„Jeste rano, ali ne zaboravite (da pošaljete) 174 na 3030“, poručuje Milorad u jednom od svojih snimaka sa društvenih mreža.

U Kraljevo je stigao rumen od sunca, ali nasmejan. Nada se da je uspeo da pomogne šestogodišnjoj Uni Bihorac iz Kraljeva, koja boluje od artrogripoze.

Uni su ukočeni zglobovi i mišići, a ne može ni da govori, ni da čuje. Posle terapija u rehabilitacionom centru u Slovačkoj je prohodala, a Unini roditelji se nadaju da će boljitka biti i posle lečenja u Turskoj.

„Mi moramo sami da se probudimo da pomognemo našoj deci. Zato što, ako sami ne probudimo to nešto dobro u našim ljudima, niko neće ništa da nam pomogne“, poručuje Češljarac.

Ovaj biciklista je iz sela Bara kod Kraljeva, a kako kaže njegova supruga Slobodanka, želeo je da humanitarnu pomoć pruži detetu iz rodnog grada. „Moj suprug je planirao neku humanitarnu akciju. Bilo mu je bitno da pomogne nekom detetu i da to dete bude baš iz našeg grada“, poručuje Slobodanka Češljarac.

Na trgu u Kraljevu dočekali su ga i Unini baba i deda. „Da je malo više ljudi takvih, mnoga bi deca možda imala perspektivu za lečenje i ja mu želim svu sreću ovog sveta“, rekla je Unina baka Dragica Milosavljević.

Bicikl će voziti još pedesetak kilometara do rodnih Bara, gde će sačekati da se Una vrati sa lečenja u Beču.

„Jedva čekam da je vidim… Uživo“, poručuje Milorad uz osmeh.

Izvor: RTS