IZ ŽIVOTA TESLE

Novi film o slavnom naučniku zvaće se jednostavno „Nikola“, a govori i o Tesli kao genijalnom izumitelju, ali i o njegovoj borbi sa sopstvenim demonima i finansijskim problemima.

 

Poljski glumac Tomaš Kot igraće Nikolu Teslu u novom filmskom ostvarenju o srpskom geniju, javlja portal Deadline.

nikola

Film o genijalnom izumitelju režiraće Ananda Taker, koji se za Kota odlučio nakon što je gledao prošlogodišnji hit film „Hladni rat“.

– Nikola Tesla je bio jedan od najvećih umova dvadesetog veka i na mnoge načine oblikovao svet u kakvom živimo danas, sa električnim automobilima, internetom i globalnim komunikacijama. Takođe, bio je veoma komplikovan i neobičan čovek. Tomaš je izvanredan glumac i kada sam video njegovu neverovatnu glumu u „Hladnom ratu“, nisam sumnjao ko bi trebalo da igra Teslu – rekao je Taker.

Kako prenosi Deadline, novi film o slavnom naučniku zvaće se jednostavno „Nikola“, a govori i o Tesli kao genijalnom izumitelju, ali i o njegovoj borbi sa sopstvenim demonima i finansijskim problemima.

Za Kota, to je još jedna glavna uloga u biografskom filmu, nakon „Bogova“, gde je igrao prof. Zbignjev Religa i „Condemned to Blues“, gde je igrao ulogu Rišarda Ridela.

Ovom ulogom, Kot se pridružuje prilično dugačkoj listi glumaca koji su oživeli lik Nikole Tesle na velikom platnu. Nikolas Hoult glumio je čuvenog izumitelja u filmu „Trenutni rat“, Itan Houk u filmu Majkl Almereida koji uskoro treba da bude predstavljen publici i Dejvid Bouvi u filmu Kristofera Nolana “The Prestige”.

Za sada nije poznato kada će film “Nikola” biti predstavljen publici.