NIJE ZA BACANJE

Možda više ne planirate da koristite svoj stari android telefon, ali ipak dobro razmislite pre nego što ga bacite u zaborav jer postoji nekoliko veoma interesantnih stvari koje sa njim možete da uradite.

 

Nadamo se da vaš stari android telefon nije već završio u kanti, zato što niste više videli svrhu da ga koristite kada se nijedna od aplikacija ne može ažurirati.

stari android

Možda novi softveri ne podržavaju stare android aplikacije, ali to ne znači da takvi telefoni ne mogu da nađu svoju primenu i kada odsluže svoju primarnu funkciju.

Ovo su neke od ideja koje će vam pomoći da osvežite odsluženi telefon!

1. Napravite od njega muzički plejer

Jedan od najpopularnijih načina da ponovo iskoristite stari telefon jeste da obrišete sve apliakcije sa njega i pretvorite ga u muzički plejer.

Najbolje od svega, možete da ga koristite u doku kod kuće i tako automatski punite ili puštate muziku sa njega uz pomoć bluetooth konekcije.

A s obzirom na to da postoji veliki broj striming servisa, čak vam nije potrbno ni puno interne memorije.

2. Alarm

Postoji mnoštvo aplikacija koje će pretvoriti vaš stari telefon u savršen budilnik.

Samo stavite telefon na policu ili komodu, uključite ga u struju i imaćete sat koji će vas buditi uz vaše omiljene melodije.

3. Daljinski

Mnogi telefoni imaju infracrvene “blastere”, što znači da mogu da budu korišćeni kao daljinski upravljač za vaš televizor.

Googleova prodavnica aplikacija ima pregršt aplikacija koje možete da koristite kako biste pretvorili svoj stari telefon u daljinski, a mnoge velike kompanije imaju i posebne aplikacije za svoje televizore.

4. Auto kamera

Ove kamere su postale izuzetno popularne proteklih godina jer uz pomoć kamere u autu možete da rešite svaku spornu situaciju u kojoj možete da se nađete u saobraćaju.

Mnogi telefoni mogu da snimaju HD video, a imaju i GPS praćenje.

5. Bezbednosna kamera

Vaš stari Android telefon možete da iskoristite i kao bezbednosnu kameru u vašem domu.

Servisi kao što je Manything dozvoljavaju vam da u realnom vremenu strimujete sliku na novi telefon, postavite opcije da se kamera pali na osnovu detekcije pokreta ili šaljete glasovne poruke kako bi oterali pljačkaše.

Izvor: Telegraf.rs