OČEKIVANO OD AMERIKE

Platforma Decluttr je dala ispitanicima slike telefona, tražeći od njih da identifikuju svoj model. Zanimljivo je da polovina iPhone korisnika nije mogla da ukaže na onaj koji koristi.

 

Decluttr, američka platforma za preprodaju starih gedžeta, upravo je objavila analizu tržišta polovnih uređaja u SAD, uključujući i neke zanimljive podatke. Prema istraživanju, polovina ispitanika nije mogla da identifikuje svoj telefon gledajući sliku.

svoj model telefona

Još jedna zanimljivost je da je oko trećine Amerikanaca izjavilo da poseduju 5G uređaj, dok u stvarnosti pametni telefoni sa 5G modemima se još uvek nisu zvanično prodavali u SAD u vreme istraživanja.

Decluttr je vršio istraživanje na 2.000 američkih potrošača, uzrasta preko 18 godina koji trenutno poseduju pametni telefon, kako bi saznali koliko svakodnevno koriste svoj telefon. Većina je izjavila da su ažurirali svoj uređaj u proteklih 12 meseci, a 31 odsto je promenilo telefon jer je bio pokvaren. Samo četvrtina ispitanika izjavila da žele brži mobilni telefon.

Platforma Decluttr je takođe dala ispitanicima slike telefona, tražeći od njih da identifikuju svoj uređaj. Zanimljivo je da polovina iPhone korisnika nije mogla da ukaže na pravi model koji su koristili, dok je tačno 71,32 odsto Samsung Galaxy S9+ pogodilo.

Što se tiče 5G, od 31 odsto koji su odgovorili da je njihov telefon 5G, 62 odsto tvrdi da su primetili poboljšanja u svojoj mobilnoj usluzi koristeći 5G mrežu, čak i ako nije široko dostupna niti dostupna na trenutnim uređajima.

Pošto Decluttr radi sa renoviranim uređajima, bilo je i nekih podataka o tržištu polovnih uređaja. Korisnici misle da mogu da uštede do 399 dolara kada kupuju polovni telefon, ali samo 6 odsto poseduje takav uređaj.

Polovina Amerikanaca je pokazala da su voljni da kupe polovne uređaje, ali pre toga moraju da veruju da ih garancija pokriva, a trenutno 44 odsto veruje da takva garancija za sada nije dovoljno dobra.

Izvor: PCpress.rs svoj model telefona