ROLAT OD ŠARGAREPE I MASLINA

Odlično predjelo ili dobra zakuska, odaberite šta vam je draže, ali rolat od šargarepe i maslina treba ponekad da se nađe na vašoj trpezi. Preporuka je da se ovaj rolat pojede što je moguće topliji.

rolat od šargarepe

Sastojci:

1 kilogram brašna
100 grama margarina
100 grama maslina bez koštica
1 svež kvasac
1 kašika šećera
200 grama kačkavalja
4 skuvane šargarepe
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Šargarepe isečemo na parčad, izmiksamo u blenderu i dodamo u sud sa brašnom. Zatim u blenderu izmiksamo masline i dodamo u sud. Dodamo šećer i posolimo.

U menzuru sa 500 mililitara mlake vode dodamo kvasac i mešamo dok se ne rastopi. Vodu sa kvascem dodamo u sud i promešamo varjačom. Testo produžimo da mesimo rukom. Premesimo testo na pobrašnjenoj radnoj površini. Vratimo testo u sud, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo 30 minuta da naraste. Naraslo testo premesimo na radnoj površini i isečemo na 4 jednaka dela. Svako parče testa premesimo oblikujući loptastu formu. Od prvog parčeta testa oklagijom razvučemo koru. Na koru krupno izrendamo deo kačkavalja. Uvijemo koru u rolat i stavimo u pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Na isti način pripremimo i ostale rolate. Na rolate stavimo parčad margarina. Pečemo 35 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Isečemo rolat od šargarepe na parčad i serviramo na tanjir. Na parčad rolata izrendamo sir i po želji nanesemo mlevenu crvenu papriku.

Prijatno!