KERI BREDŠO ŠIRI BIZNIS

Glumačka zvezda Sara Džesika Parker, najpoznatija po ulozi u čuvenoj seriji Seks i grad, otisnula se u vinarske vode. Marlborough Sauvignon Blanc zvaće se vino koje je ona kreirala.

 

Glumica je udružila snage sa kompanijom Invivo sa Novog Zelanda u kreiranju linije vina koja će nositi njen individualni pečat.

marlborough sauvignon blanc

Ona se postarala da ova saradnja ne bude puko spajanje dva velika brenda, glumačkog i vinskog: Sara Džesika Parker je ušla u vlasničku strukturu novozelanske vinarije, a u maju se srela sa osnivačima brenda Invivo kako bi lično učestvovala u degustaciji vina koje će poneti etiketu Marlborough Sauvignon Blanc 2019.

– Nikada nisam stavila svoje ime na neki proizvod i samo odšetala. Ne poslujem na taj način – rekla je glumica u intervjuu za Wine Spectator i dodala:

– Ako neću verovati u to vino koje pijem, ako ne nosim cipele koje nose moje ime, kako ću onda tražiti od drugih da kupuju to vino i te cipele?

Sara Džesika Parker rekla je da ima vrlo šarolik ukus kada je vino u pitanju:

– Nijedna sorta ili region nisu moji apsolutni favoriti. Sve zavisi od hrane, raspoloženja, godišnjeg doba… Doduše, uvek sam govorila da je šardone moj najčešći izbor, i mislim da me to ne čini naročito kompleksnom i uzbudljivom osobom.

Glumica je rekla i da ima pomalo ekscentričnu naviku, koja će biti razumljiva mnogima koji vole da piju vino na način na koji se to radi u ruralnim regijama Francuske:

– Nemam problem da pijem vino iz obične vinske čaše. Ali, u Evropi sam se navikla da pijem vino tako što ga sipam iz karafea u malene čaše. Jako sam zavolela to. Na taj način, ispijanje vina je intimnije, manje svečano. To me podseća na mir doma, i zato tako pijemo vino u mojoj kući. Pijemo vino iz malenih tegli. To je ekološki i praktičan način za uživanje u vinu, to je pristupačno i zgodno – rekla je Sara Džesika Parker.

U vreme serije Seks i grad, Sara Džesika Parker znatno je doprinela popularnosti koktela kosmopoliten. Glumica kaže da njeni fanovi iz tog vremena sada radije piju vina nego koktele:

– Životi tih ljudi su se promenili, a zajedno sa njihovim životom promenio se i njihov odnos prema vinu. Oni u većoj meri posećuju jedni druge na kućnim zabavama i večerama. Deljenje vina i hrane na večeri rađa zajedništvo među ljudima – rekla je glumica koja je pre par decenija bila sinonim za glamur njujorškog noćnog života.

Izvor: Vinoifino.rs