NOĆNI REŽIM

DARK MODE je „preporodio“ izgled mnogih popularnih Android, pa i iOS aplikacija, omogućio lakše čitanje ne samo noću, bez belina i blještavila, nego i danju.

 

Dokazano je i to da Dark Mode na određenim tipovima ekrana kao što su OLED, AMOLED ili Super AMOLED štede energiju baterije telefona.

dark mode

Pre nego što vam nabrojimo neke od najpopularnijih, svakodnevnih aplikacija, u kojima bi trebalo da koristite Dark Mode, podsećamo vas da bi ova opcija trebalo da se kombinuje sa standardnim modom prikaza, da se oči ne bi ulenjile, makar tako tvrde doktori. Idealno bi bilo da koristite Dark Mode noću, a standardan način prikaza danju, kako bi imali dobro izbalansiran način prikaza, najbolji za vaše oči, opet kažemo – ako pitate nauku.

Pre nego što uključite bilo koji aplikaciju pojedinačno u mračan prikaz, pogledajte u podešavanjima svog telefona da li kroz ceo meni podržava noćni režim, recimo svi Samsung, HONOR, Motorola ili Huawei telefoni sa nekim od pomenutih tipova ekrana imaju kroz ceo meni ovaj mod, koji može čak da aktivira isti mod prikaza u nekim od aplikacija, da to ne morate da činite ručno.

Trebalo bi da i vaš telefon, ako ima Android Pie OS, ima sistemski noćni režim, pa pratite putanju: Settings >Display >Advanced >Device Theme >Dark i aktivirajte ga na taj način.

Aplikacije, koje podržavaju Dark Mode:

– Android Messages
– Google Calendar
– Feedly
– Facebook Messenger
– PocketCasts
– Google Maps
– Reddit
– Google YouTube
– Slack
– Tumblr
– Google GBoard
– Google Photos
– Google Search
– Google Chrome
– Google GMail
– Google Keep
– Google News
– Rakuten Viber
– Pocket
– Opera Browser
– Signap Messenger
– Telegram Messenger
– Twitch
– Twitter
– Waze
– Wikipedia
– Microsoft Outlook
– Microsoft Edge

Da biste aktivirali Dark Mode moraćete da uđete u svaku aplikaciju, pa u podešavanjima svake od nje aktivirate taj mod prikaza – uglavnom je to sledeća putanja ili vrlo slična: Settings >Appearance >Theme >Dark.

Izvor: Mondo.rs