KERI & ČARLS

Pre 25 godina svet je dobio jedan film i dve velike filmske zvezde – u pitanju je ostvarenje „Četiri venčanja i sahrana“, i u pitanju su Hju Grant i Endi Mekdauel. Sad je na red došla serija, ali daleko ispod nivoa kultnog filma.

 

Ukoliko ne pamtite, Hju Grant u filmu igra Čarlsa, neženju koji odlazi na venčanja svojih bivših i sadašnjih prijatelja. Venčanja ga ne brinu previše, ali vremenom će početi da se pita, da li će se on ikada oženiti i naći ženu svog života.

četiri venčanja

Tako na jednom venčanju upoznaje Keri za koju vremenom počne da misli da je najpametnija, najlepša i najneobičnija žena koju je sreo. On se trudi da joj se ne udvara i da se ne zaljubi, ali to sve pada u vodu nakon prve zajedničke provedene noći. Ipak, Keri njihovu romansu shvata kao „vezu na jednu noć“, jer se uskoro udaje. Posle silnih peripetija, Keri shvata da je Hju čovek njenog životai njih dvoje staju pred oltar!

Eh… priča bi navodno trebalo da dobije i drugi deo, ali dok glumci i producenti pričaju, stiže serija!

U pitanju je serija od deset epizoda, seriju je producirala Mindi Kaling, u kojoj se čak i pojavljuje Endi Mekdauel. Serija govori o četiri Amerikanca i Amerikanki, koji se sreću u Londonu i, ukoliko je verovati kritičarima koji su imali prilike da zavire u prvu epizodu – „užasna je“.

„Nedostaje šarma, a mreža Hulu bi morala da se izvini gledaocima zbog načina na koji su predstavljene Britanke“, piše „Dejli Mejl“.

Serija se vrti oko uspešnog bankara Keša (Nikeš Patel) i devojke u koju je zaljubljen Maje (koju igra Natali Emanuel). Tvorci serije su je opisali kao „romantičnu komediju za nove generacije“ i iako se pozivaju na original „Četiri venčanja i sahrana“, kritičari kažu da nema ničega od onoga što bi trebalo. „Čak ni Endi Mekdauel ne prati priču, ona glumi majku jedne od junakinja“.

„Vašington post“ je brzo „sahranio seriju“ kritikama i posebnu pažnju posvetio scenariju. Lošem scenariju. „Ričard Kurtis je pisao originalni filma, ali nijedna njegova vizija nije pretočena u scenario serije iako je izvršni producent“, piše list.

Izvor: Mondo.rs