BIKE FOR BABIES

Pančevački biciklista Dušan Milojkov vratio se sa puta po Evropi dugog preko 8.300 kilometara. Obišao je devet zemalja i 65 gradova, prikupivši novac za kupovinu inkubatora za pančevačku bolnicu.

 

Pančevac Dušan Milojkov izveo je pravi podvig prešavši biciklom više od 8.300 kilometara po Evropi. Put je bio dug više od dva meseca, a imao je humani cilj, da se sakupi novac za kupovinu inkubatora za pančevačku bolnicu. Krajnje odredište bio je Brisel.

dušan milojkov

„Imao sam lepu priliku da na najbolji način promovišem Srbiju i grad Pančevo. U svakom gradu su bile konferencije, sastanci gde sam ja imao priliku da predstavim akciju ‘Bicikli za bebe’ (Bikes for Babies), zašto je to značajno i zašto bi trebalo da pomognu finansijski u skladu sa mogućnostima“, navodi Milojkov.

Humanu akciju pomogli su rotari klubovi iz 65 gradova, koji su Milojkovu obezbedili smeštaj, a u narednim danima uplaćivaće novac za inkubator.

„Kao guvernerka belgijskog distrikta imam veliku čast da dočekam biciklistu Dušana Milojkova. Na njegovom putu rotarijanci su se pokazali na najbolji način, kao međusobno povezani u zajedničkom radu. Sve je ovo uspelo zahvaljujući Rotari klubu iz Pančeva, koji zaslužuje sve čestitke za ovaj projekat“, istakla je Marija Elizabeta Van Alsenoj, guvernerka belgijskog distrikta.

„Polako pristižu uplate na račun Rotari kluba iz Pančeva. Imamo dosta obećanja, a trenutno je sakupljeno 1.500 evra. Trajaće to još par meseci i nadamo se da ćemo skupiti sredstva za inkubator“, kaže Aleksandar Nikolić iz Rotari kluba Pančevo.

Pančevačka bolnica trenutno ima osam ispravnih inkubatora. Neki su veoma stari i više ne mogu da se popravljaju, a za kupovinu novog treba sakupiti oko 10.000 evra.

Donaciju za inkubator možete uplatiti na račun – Rotari klub Pančevo, akcija Bike for babies: 160-0000000546881-91 Banka Intesa.

Izvor: RTS