PEČURKE SA SPANAĆEM

Ukusnije su nego što izgledaju ove pečurke sa spanaćem! Odlično su predjelo, a mogu poslužiti i kao prilog uz neko svinjsko ili jagnjeće pečenje. Pustite mašti na volju kad ih spremite…

pečurke sa spanaćem

Sastojci:

1 kilogram spanaća
16 većih svežih šampinjona
125 grama krugova šunkarice
1 glavica crnog luka
2 kašike rendanog parmezana
2 kašike putera
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U šerpu sa rastopljenim puterom stavimo spanać se izdinsta, posolimo, pobiberimo i poklopimo šerpu. Šampinjonima odsečemo ručke i svaku izdubimo alatkom. Izdubljene šampinjone poređamo u vatrostalnu posudu. izdubljene delove i ručke izmiksamo u blenderu. Izmiksanu smesu stavimo u sud.

Glavicu crnog luka isečemo na parčad i izmiksamo u blenderu. Zatim izmiksamo šunkaricu. U tiganju na zagrejanom puteru pržimo izmiksan crni luk. Posolimo, pobiberimo, dodamo izmiksane šampinjone. Izdinstan spanać stavimo u cediljku. Kada se šampinjoni proprže u tiganj dodamo izmiksanu šunkaricu. Isceđen spanać sitno isečemo, dodamo u tiganj i promešamo. Kada se spanać proprži sklonimo tiganj sa šporeta.

Udubljenja u šampinjonima napunimo filom iz tiganja, nanesemo parmezan i poprskamo uljem. Pečemo
45 minuta u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Pečurke serviramo na tanjir. Dekorišemo listom zelene salate i krugovima paradajza.

Prijatno!