ROLAT OD SVINJSKIH REBARA

Rolat od svinjskih rebara može da se servira za neki praznični ručak, ali ni to ne mora da bude povod da se ovaj ukusni specijalitet pripremi. Gurmani će sigurno biti više nego oduševljeni rolovanom kombinacijom mesa i spanaća.

rolat od svinjskih rebara

Sastojci:

2 kilograma rebara
1 kilogram spanaća
3 šargarepe
2 kašike senfa
100 grama putera
200 mililitara kisele pavlake
1 jaje
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Spanać isečemo i stavimo u šerpu sa rastopljenim puteron da se dinsta. Šargarepe stavimo u šerpu sa vodom da se obare. Meso, kome smo odstanili kosti, zasečemo na više mesta tako da dobijemo ravnu površinu za rolovanje. Meso posolimo i pobiberimo.

Izdinstan spanać preručimo u sud, dodamo pavlaku, jaje i promešamo. Meso premažemo senfom i na sredinu nanesemo spanać sa pavlakom. Na spanać poređamo skuvane šargarepe. Filovano meso uvijemo u rolat, učvrstimo kuvarskim koncem i stavimo u tepsiju poprskanu uljem. Na rolat stavimo parčad putera, pobiberimo i posolimo.

Pečemo 60 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Odstranimo konac, izvadimo rolat iz tepsije i isečemo na parčad. Parčad rolata, po dijagonali, stepenasto poređamo na tanjir za serviranje.

Po želji, oko parčadi rolata serviramo prethodno skuvan krompir, šargarepu i grašak. Dekorišemo listovima žalfije i polovinama rotkvice.

Prijatno!