JOŠ MALO O VIRUS – MARINI

Zašto možemo reći da je performans Marine Abramović zapravo virus kulturne kontaminacije Srbije i mladih

 

Kad Bog hoće da kazni grešnika, pomuti mu um.

Nije stvar u tome da je uzela pare iz budžeta, nego je stvar u tome da je ona obavila svoj posao u srpskoj javnosti koji se je sastojao u tome da se pod znakom priznate umetnosti Srbima ubaci u svest željena kulturna koncepcija.

I ovde pare nisu bitne, jer Marina je svoj „performans“ ubacivanja virusa upešno obavila.

Performans marina abramović satanistički pentagram

Satanizam je antireligijsko i antihrišćansko uverenje da je Satana ili djavo glavni bog na zemlji i da se njemu treba klanjati za moć i uspeh u materijalnom životu. Satanisti napadaju hrišćansku crkvu i skrnave sve hrišćanske simbole. Satanisti propovedaju potpunu slobodu u svim oblastima života, homoseksualizam, pedofiliju, nekrofiliju, „prava životinja“, sodomiju i perverziju. Upražnjavaju seksualnu magiju, prinose krvne žrtve, opsednuti su krvlju. Okultizam je magijski oblik satanizma. Pentagram ili zvezda je simbol satanizma. Moderna umetnost je puna satanističkih simbola. 

Drugo je pitanje hoće li nas naš „kulturni imunitet“ odbraniti od napada stranog tela, tek činjenica je da je napad izvršen. Možda je nama starijim i iskusnijim generacijama virus-Marina smešan pokušaj, ali, srpska omladina nema jak imunitet, i pitanje je koliko je tu štete učinjeno.

Društvo počiva na ustaljenim normama, koje su više u nepisanim, nego u pisanim pravilima. Ako neko otme dete u Srbiji narod se spontano organizuje, i u saradnji sa svim institucijama na raspolaganju, proganja i sprečava otmičara, što je bio slučaj pre neku godinu.

To je sve odraz srpskog vaspitanja, tradicije, i kulture. Srbin ima svest o herojskoj prošlosti, o čojstvu i junaštvu, o odbrani svojih prava i slobodi kao krajnjem idealu. Srbi imaju mit i zaveštanje, kalendarsko sećanje sedam milenijuma staro, osećaj za istorijsku pravdu, moralnu vertikalu koja podrazumeva Pravoslavlje.

Može li se takav narod uklopiti u korporacijski imperijalni koncept?

Ne može, i zato žele da nam putem modifikovanja kulture izmene svest, u šta, između ostalog, spada i dovođenje satanistkinje Marine Abramović.

Kolonijalna, kompradorska politička „elita“ u Srbiji, (po nalogu svojih gospodara), želi da nas učini podobnim za ono što im je potrebno od nas, a to je eksploatacija ljudskih i materijalnih resursa. Umesto slikara Paje Jovanovića, podmeće nam se Marina Abramović!

Tradicionalno vaspitan Srbin je produhovljen svojom bogatom kulturom, svojim narodnim stvaralaštvom, on ima svoje slikare i pesnike, svoj sistem vrednosti, i nisu mu potrebni kojekakvi konceptualni umetnici, (koji su usput i satanisti).

Srbin nipošto ne može da razume „umetnički smisao“ pisoara Marsela De Šampa, (niti se tu ima šta razumeti), ni Marinu Abramović, koja koja kuva duh (spirit cooking)?!

Dva najveća imena „srpskih“ konceptualnih umetnika su Marina Abramović i Raša Todosijević.

Marina Abramović je nedavno dospela do skandala svetskih razmera, sa svojim otvoreno satanističkim „performansima“, što je čak i za „slobodoumnu“ Zapadnu umetnost previše šokantno. I kod njih je ona prezrena i izopštena od najvećeg dela javnosti, a nama je ovde predstavljaju kao uspešnu svetsku umetnicu?!

Na njenim izložbama su viđeni „ljudi“ koji su u javnosti zapada označeni kao pedofili, (pogledati: pizzagate marina abramovic).

Drugi „umetnik“ je Raša Todosijević, inače lični prijatelj Marine. I on je veliki konceptualni „umetnik“, čitajući njegove intervjue može se videti da prezire sredinu iz koje potiče (u čemu je saglasan sa Marinom), usput stalno kukajući kako je odveć neshvaćen i siromašan, a za Kosovo kaže da: „čije su ovce, toga je i brdo“, dakle šiptarsko…

Njegova „umetnost“ je, između ostalih budalaština, hleb proboden velikim ekserima, itd.

„Vikiliks“ je pre koju godinu objavio elektronsku poštu Podeste, koji je bio glavni mecena-patron-lobista Klinton klana, otkrivajući zastrašujući svet pedofilije, te ritualnih mučenja i ubijanja dece. Marina Abramović se povezuje sa imenima iz ovog velikog pedofilskog skandala!

Takođe, Marinina prijateljica je slikarka, Biljana Đurđević, čije slike su omiljene u istim tim pedofilskim krugovima, (na primer, njene slike su deo kolekcije rođenog brata Podeste, koji je takođe poznati pedofil.

P.S.: Na slikama Biljane Đurđević su prikazana deca sa užasom u očima i prigotovljena za pedofilsko iživljavanje, vezanih ruku, ili na kolenima u gaćicama, itd. Jezive slike jedne poremećene osobe (koja je inače završila Likovnu akademiju u BG).

Proveriti na Guglu: pizzagate marina abramovic biljana Djurdjevic artist

Zoran Zelenika