ŠIROKA PALETA PONUDE

Kada su u pitanju četke za kosu i njihova ponuda, može se reći da nije baš tako lako naći ono što vam najviše odgovara zbog njihove specifikacije za određenu aktivnost.

 

Svaki frizer zna da je dobra četka za kosu od velike važnosti jer ima brojne funkcije: čišćenje kose, daje kosi sjaj, pravi volumen ili je smiruje, masira kožu glave, ravnomerno raspoređuje prirodnu masnoću i stimuliše cirkulaciju krvi na koži glave.

četke za kosu

Bilo da se radi o profesionalnoj upotrebi ili ličnoj potrebi za kvalitetnom četkom za kosu koja će podmiriti što više potreba, pravi izbor su profesionalne četke za kosu.

U masi četki za kosu nije lako naći baš ono što vam najviše odgovara zbog njihove specifikacije za određenu aktivnost. Na primer različite četke se koriste za sušenje kose, feniranje, rasčešljavanje tanke i guste kose, za oblikovanje kratke kose itd.

Podela četki za kosu po tipovima kose

Predstavljamo vam malu podelu četki za kosu za profesionalnu i amatersku upotrebu.

U zavisnosti od tipa i dužine kose treba birati četke koje će se koristiti za njeno razčešljavanje i oblikovanje. Tako na primer dugu gustu kosu ne možemo efikasno razčešljati mekom četkom za kosu koja ima elastične čekinje.

Trebaće na nam mnogo više vremena, a efekat će biti loš. Za takvu kosu su jake četke, veće širine, dok za tanku i slabu kosu možete koristiti tanje i elastičnije četke kako bi se izbeglo lomljenje dlake.

Za kratku kosu je često dovoljan samo češalj koji ima stranu sa gušćim i stranu sa ređim zubcima. Za neke namene su bolje četke sa sintetičkim dlakama, dok su za druge idealne one sa prirodnim.

Četke za feniranje

Okrugle četke različitog obima se koriste za feniranje kose. Ima ih u raznim varijantama, ali su najefikasnije četke koje omogućavaju da mlaz toplog vazduha neometano struji kroz nju.

U odnosu na metalne četke koje u izvesnoj meri “prže” kosu, keramičke četke za feniranje omogućavaju zaštitu kose od pregrevanja.

To je slučaj sa profesionalnim kompletom keramičkih četki Babyliss, koje su izrađene od najkvalitetnijih materijala. Četke su pogodne za sve tipove kose jer ne izazivaju lomljenje i čupanje dlake.

Četke za ispravljanje kose

Feniranje na ravno je odavno postalo gotovo podrazumevajuće kod velikog broja pripadnica lepšeg pola. Verovatno zbog praktičnosti koju ova frizura omogućava, ali i urednog izgleda koji je pogodan za sve dnevne i večernje prilike.

Idealna četka za ispravljanje kose je široka ravna četka. Kompanija The Wet Brush ponudila je model Paddle koji omogućava završni efekat ispravljanja kose nakon feniranja. Ova četka je pogodna za dužu gustu kosu koju treba ispraviti u kratkom vremenskom roku.

Za dodatni sjaj kose odlično su se pokazale četke The Wet Brush Shine Edition sa prirodnom dlakom mongolske svinje i modernom IntelliFlex tehnologijom.

Četke za raščešljavanje kose

Raščešljavanje kose ume da bude vrlo naporno, naročito ako nemate pravu četku i još razčešljavate mokru kosu. Wet Brush Costum Care kolekcija od tri četke namenjene normalnoj, tankoj i lomljivoj kosi, omogućava precizan izbor četke u skladu sa karakteristikama kose.

Četke se među sobom bitno razlikuju po rasporedu i gustini zubaca. Među omiljenim četkama profesionalaca se uvek nađe The Wet Brush Epic Deluxe Detangler koja svojim perfektnim dizajnom omogućava razčešljavanje svih tipova kose bez lomljenja.

Ukoliko koristite veštačke ekstenzije potrebna vam je specijalna četka za češljanje nadograđene kose The Wet Brush Epic Extension. Ova četka omogućava da se nadograđena kosa duže održi sjajnom i stabilnom zahvaljujući specijalno dizajniranim mekim zubcima.

Imajte u vidu da četkama za kosu takođe treba održavanje u vidu čišćenja od ostataka kose i prljavštine. Za čišćenje četki za kosu preporučujemo praktičan The Wet Brush čistač četki.

Sve četke za kosu iz prodavnice profesionalne frizerske opreme Bellissima Shop su dostupne za online poručivanje i na vašoj adresi se mogu naći kroz dva dana.