KONAČNO DOLIJAO

U akciji kineske policije uhapšen zatvorenik koji će biti vraćen na odsluženje zatvorske kazne. Tako je dron pronašao begunca posle 17 godina koje je proveo skriven u pećini.

 

Kineska policija uspela jeuz pomoć drona da pronađe čoveka koji je pre 17 godina pobegao iz zatvora.

dron pronašao begunca

Policija Jongšana u svom saopštenju izjavila je da su proteklih godina više puta bezuspešno pokušavali da pronađu begunca Songa Mudžianga. Sreća im se osmehnula dobijanjem novih informacija koje su im pomogle da lociraju begunca. Tragovi su ih doveli do planina u blizini provincije Junan u južnom delu Kine, preneo je sajt Gizmodo.

S obzirom na to da pretragom terena nisu dobili konkretne rezultate, iskoristili su dron koji je više puta nadletao okolinu. Posle pet sati leta dron je primetio limeni krov na strmoj litici, istakli su policijski zvaničnici. Dron je daljim osmatranjem primetio tragove ljudske naseobine i đubre koje begunac nije sklanjao.

Policajcima je bilo potrebno više od sat vremena da se popnu na vrh litice i da se ušunjaju i sklonište gde su zatekli starog čoveka u prljavoj odeći za kog su pretpostavili da je baš taj 63-godišnji begunac kojeg su dugo tražili.

Državni mediji su izvestili da je Song imao popriličnih teškoća prilikom pokušaja komunikacije jer godinama nije video drugog čoveka niti je imao prilike da sa nekim priča. Ali je priznao da je on begunac koji je pobegao iz radnog kampa.

On je objasnio da se posle bekstva iz zatvora, gde je bio na odsluženju kazne zbog trgovine belim robljem, zaputio ka gradu u kojem je živeo a da se posle toga zaputio ka obližnjoj planini. Proteklih 17 godina živeo je u pećini veličine oko 6.5 kvadratnih metara.

Međutim, skrivanje mu nije mnogo pomoglo jer će sad da se vrati u zatvor da odsluži kaznu koju mu je presudio sud.

Izvor: Agencije   dron pronašao begunca