MINJONI OD NARANDŽE

Slasni i softani minjoni od narandže prosto se tope u ustima! Ako volite kolače koji se pripremaju od ove vrste voća, onda su ove slatke kocke prava preporuka da odmah zasučete rukave i krenete u pripremu.

minjoni od narandže

Sastojci:

ZA PATIŠPANJ:
150 g brašna
2 kašike kakaoa
250 grama margarina
100 grama šećera u prahu
ZA FIL:
1 narandža
50 grama gustina
50 mililitara ulja
250 mililitara soka od narandže
1 kašika margarina
150 grama džema od kajsija
100 grama čokolade za kuvanje

Način pripreme:

Pripremamo patišpanj tako što u sud za mućenje stavimo margarin, šećer u prahu i mutimo mikserom. Kada margarin postane penast dodamo kakao, brašno i mutimo dok se sastojci ne sjedine.

Pravougaonu tepsiju namažemo uljem i pobrašnimo. Preručimo testo u tepsiju i izravnamo površinu. Pečemo 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pripremamo fil tako što u šerpu, na šporetu, sipamo 200 mililitara soka od narandže. U sud sitno izrendamo koru narandže, dodamo gustin, preostali sok od narandže i promešamo. Razmekšanu smesu dodamo u zagrejan sok u šerpi na šporetu. Mešamo žicom za mućenje i kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo šerpu sa šporeta. Dodamo margarin, džem od kajsija i promešamo. Produžimo da mutimo mikserom dok se fil ne sjedini. Ohlađen patišpanj premažemo filom. Vratimo tepsiju u rernu i pečemo još 5 minuta na istoj temperaturi.

Izvadimo tepsiju iz rerne i isečemo kolač na polovinu. Jednu polovinu kolača izvadimo iz tepsije. Na prvu polovinu stavimo drugu polovinu sa filovanom stranom okrenutom ka dole.

Isečemo kolač na parčad. Čokoladu izlomimo na parčiće i stavimo u manju šerpu, na šporetu, da se rastopi. Dodamo ulje i promešamo. Rastopljenom čokoladom napunimo najlonsku vrećicu. Odsečemo vrh vrećice i rastopljenom čokoladom ukrasimo isečeno minjone.

Prijatno!