PRONAĐITE SVOJ MODEL!

Svako se od nas barem jednom našao u nedoumici „kako izabrati telefon koji će dobro služiti, a čiji neće postati rob“. Osim toga, treba uvek razraditi scenario kako da telefon bude vaš saveznik, a da pritom na izvestan način povezan sa vašom ličnošću.

 

Bilo bi dobro da telefon birate tako da za njega ne odvojite preterano mnogo novca, a da sa druge strane dobijete upravo ono što ste zaista želeli.

Kako izabrati telefon

Počev od performansi preko veličine i oblika, pa na kraju krajeva i do brenda koji nije zanemarljiva stavka. Ukoliko se, pak, za neki telefon preterano vežete, a on izda poslušnost, uvek možete računati na servis mobilnih telefona.

Porazmislite o operativnom sistemu

Kako izabrati telefon? Da biste bili sigurni da želite upravo to što vam je neophodno, porazmislite o operativnom sistemu kao nečemu što je jako važno kada je u pitanju odabir smartfona. Dakle, ako se odlučite za iPhone, znajte da će postojati poneke aplikacije koje ne možete skinuti, jer nisu predviđene za ovu vrstu sistema. iOS je svakako dobar sistem za one koji se bave biznisom, a osim toga radi malčice brže. Android je već ispitana platforma, a postoje i telefoni koji koriste Windows kao operativni sistem.

Odredite cenu unapred

Kada birate telefon potrudite se da odredite cenovni rang koji tražite. Na taj način ćete odstraniti suvišni izbor među skupljim telefonima, a moći ćete da se fokusirate na performanse. Naravno, nekada među povoljnijim telefonima možete naći baš ono što vam je neophodno, pa nikako nemojte donositi brzoplete odluke. To je glavni savet koji treba imati na umu.

Uporedite sa postojećim

Zaista ćete, ukoliko se odlučite za kupovinu novog telefona, imati bolji telefon. Moguće je da stari telefon ima nešto na šta ste navikli i šta vam je potrebno. S tim u vezi promotrite sve opcije i uporedite ono što imate sa onim što planirate. Usredsredite se na bolja rešenja i na razlike. Na taj način ćete izbeći da napravite lošu odluku i dobijete mačku u džaku.

Ne zanemarujte dodatne performanse

Ukoliko ste ljubitelj dobre fotografije ili želite da vam telefon ne bude samo uređaj za telefoniranje već i neki način preko koga ćete se kreativno izraziti, onda definitivno uzmite u kalkulaciju i veličinu ekrana odnosno dijagonalu, kvalitet kamere itd. Kada promatrate mogućnosti kamere, uzmite u obzir da ukoliko sastančite često, nije loše da imate i dobru prednju kameru. To će pomoći da se bolje i jasnije čujete i vidite, ali i da budete ozbiljniji na Viber ili Skype sastancima.

Boje i maske nisu nebitne

Iako je u pitanju telefon, a ne vaša ličnost, ipak na kraju ne zanemarujte boju telefonu ili kako ćete ga „presvući“. Boje i maskice često govore o vama kao o nekome ko je kreativan, dosadan, poslovan itd. Birajte boju telefona i njegov oblik shodno svojim afinitetima, jer će vas taj nerazdvojni drug pratiti od trenutka kada se ujutru dohvatite njega pa sve dok ne odete na počinak. A dešava se, naravno, da telefon „muvate“ po rukama čak i kada spavate jednim okom.