STIŽE HIT HOROR

Studio „Universal“ objavio je prvi trejler za psihološki horor „Nevidljivi čovek“ koji je adaptaciji čuvene novele H. G. Velsa iz 1897. godine.

 

Radnja filma „Nevidljivi čovek“ koncentrisana je oko genijalnog naučnika Ejdrijena Grifina koji pronalazi način da se učini nevidljivim, ali kada shvati da je proces nemoguće obrnuti i da će zauvek ostati takav, postaje agresivan i na kraju potpuno poludi.

nevidljivi čovek

Najpoznatija filmska adaptacija priče snimljena je 1933. godine, a glavnu ulogu Grifina tumačio je Klod Rejns.

Sada nam reditelj Li Vanel, poznat po filmu „Slagalica strave“ („Saw“), donosi rimejk ove priče koja će nositi isti naziv, a iako je prethodno najavljivano da će ulogu Nevidljivog čoveka dobiti Džoni Dep, na kraju je taj posao ipak pripao glumcu Oliveru Džeksonu Koenu.

Iako sama priča nosi naziv po Grifinu, Nevidljivom čoveku, fokus ovog filma će biti na Sesiliji Kas, čija uloga je poverena proslavljenoj glumici Elizabet Mos koja nas je očarala u uznemirujućoj seriji “Sluškinja priča” (po istoimenom romanu Margaret Atvud). Sesilija je ta koju Nevidljivi čovek, njen bivši dečko Ejdrijen Grifin progoni, a ona pokušava svima da stavi do znanja da nije luda, već u životnoj opasnosti..

„Zarobljena u nasilnom odnosu sa bogatim i genijalnim naučnikom, Sesilija Kas beži usred noći i uspeva da se sakrije uz pomoć sestre (Harijer Dajer), prijatelja iz detinjstva (Aldrid Hodž) i njegove ćerke tinejdžerke (Storm Rid). Ali, kada Sesilijin bivši dečko nasilnik izvrši samoubistvo i ostavi joj pozamašnu sumu novca, Sesilija počinje da sumnja da je njegova smrt prevara. Kako serija jezivih događaja postaje sve smrtonosnija i životi ljudi koje voli su ugroženi, Sesilija se trudi da dokaže svima da je progoni osoba koju niko ne može da vidi“, piše u zvaničnom sinopsisu rimejka.

I dok mnogi kritičari predviđaju da će ovo možda biti najstrašniji film u narednoj godini, “Nevidljivi čovek” će u bioskopima širom sveta izaći od 28. februara 2020. godine.

Izvor: Mondo.rs