OPORAVAK NA DALEKOM ISTOKU

Šef koji je promenio lice britanske kuhinje postepeno se oporavlja od kolapsa svoje restoranske imperije u Velikoj Britaniji. Zato Džejmi Oliver otvara restorane po Aziji.

 

Slavni šef otvara novi lanac restorana, samo šest meseci nakon kolapsa njegove ugostiteljske imperije u Velikoj Britaniji!

džejmi oliver otvara restorane

Koncept restorana biće fokusiran na „casual dining“ iskustvo, sa umerenim cenama. Lanac će nositi naziv Jamie Oliver Kitchen, a hrana u njima biće, kako prenosi CNN, zasnovana na gastronomskom nasleđu zemalja-domaćina. Prva dva restorana biće otvorena na Baliju i u Bangkoku 21. i 28. novembra, nakon čega se planira otvaranje još 19 restorana do kraja 2020. godine.

U izjavi povodom lansiranja novog projekta Džejmi Oliver naveo je da je tokom 20 godina putovanja širom sveta prikupio brojna znanja o kuhinji različih regija i nacija, i da će novi restorani, kako je rekao, „oživeti sva ta iskustva“.

– Bilo da želite da na brzinu pojedete nešto u opuštenom okruženju, da uživate u pravom obedu sa prijateljima sa porodicom ili da popijete piće za barom, stvorili smo prelepi prostor za uživanje u hrani koju istinski volim – rekao je Oliver.

U maju ove godine Džejmi Oliver proglasio je bankrot celokupnog svog lanca restorana u Velikoj Britaniji, koji je obuhvatao restorane pod brendovima Jamie’s Italian i Barbacoa. Ukupno je zatvoreno 22 od 25 restorana, a više od 1.000 ljudi ostalo je bez posla. Džejmi je, kako su preneli mediji, uradio sve da spase lanac od kolapsa, uloživši, bez uspeha, milione funti iz svoje lične ušteđevine, i na kraju priznavši poraz.

U intervjuu za Financial Times Oliver je rekao da je posredi bila „savršena oluja“ sastavljena od povećanih troškova stanovanja, više cene hrane, uticaja Bregzita i promenjenih navika kupaca koji sada radije kupuju onlajn, umesto u velikim tržnim centrima. Ono što nije spomenuo jesu osrednje i često sasvim loše recenzije restorana koji su nosili njegovo ime, što je izvesno doprinelo smanjenom poverenju javnosti u rad slavnog šefa.

Izvor: Vinoifino.rs   džejmi oliver otvara restorane