IZUM ELONA MASKA

Svega dva dana nakon velikog predstavljanja Tesla Cybertruck automobila stiglo je 146 hiljada rezervacija ovog električnog pik-apa.

 

Na račun kompanije za svega 48 sati leglo je neverovatnih 14,6 miliona dolara za kupovinu Tesla Cybertruck automobila.

tesla cybertruck

Svega dva dana nakon velikog predstavljanja Tesla Cybertruck automobila, stiglo je 146 hiljada rezervacija ovog električnog pik-apa, tvitnuo je Elon Mask, vlasnik Tesle.

Depozit je iznosio svega 100 dolara, što je značilo da se na račun kompanije za samo 48 sati slilo čak 14,6 miliona dolara.

Tesla nudi tri verzije ovog vozila. Prva je sa pogonom jednim motorom na zadnjim točkovima sa dometom od oko 400 kilometara (250 milja) košta 39.900 dolara.

Druga verzija podrazumeva dva motora, pogon na sva četiri točka i domet do 483 kilometara (300 milja). Cena ove verzije je 49.900 dolara.

Treća verzija predstavlja automobil sa čak tri motora, pogonom na svim točkovima i dometom do čak 500 milja, što je više od 800 kilometara. Cena – 69.900 dolara.

Najviše pristiglih rezervacija (42 posto) odnosi se na dvomotornu verziju, a svega procenat manje čine zahtevi za tromotornu verziju. Preostalih 17 odsto odnosi se na jednomotorni pik-ap.

Ipak, svi zanteresovani kupci moraće da pričekaju… Proizvodnja dvomotorne verzije neće početi do kraja 2021. godine, a tromotorne pre kraja 2022.

Tesla koristi „kaparisanje“ vozila da bi povećala uzbuđenje na tržištu, ali i priušti sebi brzu finansijsku injekciju.

Mask je i ranije voleo da ističe brojeve, kako bi podstakao još veću tražnju za svojim proizvodima. Tako je, na primer, kompanija za Model 3 imala 276 hiljada rezervacija, da bi se samo par dana kasnije taj broj uvećao na 325 hiljada.

Naravno, kompanija Tesla ne ostvari proizvodnju svih rezervisanih vozila, a kada je reč o Cybertruck-u, stvorila se i poprilična podela na društvenim mrežama, a neki su se i našalili na račun njegovog neuobičajenog izgleda.

Izvor: Telegraf.rs