SPAKOVATI U KOFER

Bez obzira da li ste sezonski turista ili putnik koji putuje prvi put, postoje stvari koje se smatraju osnovnim i koje morate poneti na putovanje.

 

Sa svojim letovima i rezervisanim hotelima, prtljag je poslednja stvar koja vas deli od savršenog odmora. Znamo da je to kao posao, ali ako znate koje su osnovne stvari koje morate poneti na putovanje, nećete morati da brinete.

na putovanje

Bez obzira da li ste sezonski turista ili putnik koji prvi put putuje, postoje stvari koje se smatraju za osnove pri bilo kom pakovanju. Pakovanje torbi za putovanje može izgledati kao zadatak za stručnjake, pa baš zbog toga je ove lista stvari za putovanja kako bismo vam pomogli da putujete pametnije.

Bilo da se pakujete za Evropu, međunarodna putovanja ili jednostavno pakujete za odmor, tu su osnovne stvari bez kojih ne možete. To je zaista osnovna lista za pakovanje za praktično sve situacije!

Slojevita odeća, naravno

Slojevi se preporučuju za gotovo bilo koju vrstu putovanja, ali lep set slojevite odeće, pažljivo izabran, može da stvori više odevnih predmeta za vikend, a možda upotrebite samo par. Započnite s jednim parom pantalona, jer mogu biti upareni sa više majica. Ako volite boju, koristite nekoliko komada kao akcente. Najveća i najviše frustrirajuća stvar prtljaga je koliko pari cipela treba da ponesete u velikoj meri zavisi od dužine vašeg odmora, ali predlažemo da tri para budu razumni prosek za putovanje od 1-2 nedelje. Važnija od volumena je svestranost, pa se pobrinite da ne zalazite u planinarenje u štiklama tako što ćete poneti par cipela za svaku realnu priliku svog putovanja.

Punjači i dodatni kablovi

Ako ste poput većine ljudi i napunite telefon svake večeri na istom mestu, lako možete zaboraviti svoj punjač tokom pakovanja. Ali putovanje bez punjača za telefon je užasna greška, pogotovo kada vidite koliko koštaju na aerodromima i u turističkim gradovima. Stavite ovaj predmet na svoju trajnu listu pakovanja, ili još bolje, zadržite dodatni pribor u svom koferu u svakom trenutku.

Samo nekoliko aviokompanija pruža USB priključke za punjenje uređaja tokom leta, tako da ako želite da pogledate dugometražni film tokom leta, a da ne morate da provedete prvih 30 minuta pri dolasku na aerodromu vraćajući bateriju u dvocifrenu cifru, obavezno spakujte prenosnu bateriju.

Lična higijena

Borba sa izgubljenim prtljagom je stvarna i poslednja stvar na koju ćete želeti da naletite i da potrošite novac na sve sitne toaletne potrepštine koje bi trebalo da imate dok ne budete ponovo povezani sa svojim stvarima. Zato je ovo verovatno i najbitniji deo vašeg prtljaga.

Ako zaboravite pastu za zube, nije velika stvar – to je jedna od onih stvari koju će hoteli obično davati besplatno ako pitate na recepciji. Ali ako kampujete ili ste deo određenog brenda i ukusa, bolje je da spakujete svoje.

Ako ne planirate putovanje na pusto ostrvo, verovatno ćete moći da odaberete popularne brendove šampona ili losiona za sunčanje u gotovo bilo kom delu sveta. Još manje kozmetike znači da će biti manje verovatno da ćete naći eksploziju mirišljavih tečnosti koje pokvare sve u vašem koferu kad stignete na svoje odredište. Ako zaista ne možete živeti bez te posebne kreme za lice, pokušajte da uzmete samo onoliko koliko vam treba za vaše putovanje i ništa više. Na taj način možete odbaciti praznine i spremiti dodatni prostor za prtljag tokom svog putovanja kući.