ISPUNJENA NOVOGODIŠNJA ŽELJA

Vladar univerzuma mi šalje znak i tako dok gledam štene kako veselo i utopljeno trči oko jelke mašući mi repom, znam da je i njemu i meni ispunjena novogodišnja želja…

 

Te hladne decembarske noći hodala sam ulicom onako bez cilja, zastajala da se kao dijete divim šljaštećim ukrasima okićenog grada.

novogodišnja želja

Bila je noć dočeka Nove godine ili takozvana najluđa noć, ulice su bile puste, obavijene nekom blaženo čarobnom tišinom. Snijeg je prštao pod mojim čizmama, nos mi se od hladnoće zacrvenio kao klovnov pred nastup, odnekud je dopirao miris kuvanog kestena.

Prateći mirisni trag, zađoh u sporednu ulicu, prodavac i ja bjesmo jedini ljudi na ulici.

„Evo, izvolite. I sretna vam nova godina”, ljubazan čovjek mi uz čestitku pruži kesu kuvanog kestenja.

Hladnoća je polako pojačavala ritam, ledile su mi se i sopstvene misli, razmišljam o tome kako su mi prošli ovih 365 dana, da li sam sve uradila željeno i jesam li nešto propustila.

Kako god, godina već sitno broji a dolazeća je šansa za nove odluke i početke, tjerajući misli lutam pogledom okolo diveći se iznova lampionima a onda iznenada pogled mi se susreće sa dva crna umiljata oka protkana tugom.

Malo štene sklupčalo se u ćošku cvokoćući od zime, gledalo me još par sekundi a onda se privilo uz moje noge. Dižući pogled ka meni, tražilo je u mojim očima malo topline i šansu da ulicu zamijeni toplim domom.

Podignem tu malu krznenu lopticu, savijem je na grudi i odšetam sa njom kući. Godina mi počinje sa bezrezervnom ljubavlju.

Vladar univerzuma mi šalje znak i tako dok gledam štene kako veselo i utopljeno trči oko jelke mašući mi repom, znam da je i njemu i meni ispunjena novogodišnja želja… Ljubav je stigla prije Djeda Mraza.