SA DASAKA NA PLATNO

Od postavljanja u Londonu 1981. predstava “Cats” se konstantno igra širom sveta, pogledalo ju je više od 81 milion gledalaca u preko 50 zemalja i na 19 jezika.

 

Jedan od najdugovečnijih mjuzikala u istoriji pozorišta na Vest Endu i Brodveju „Cats“, imao je premijeru 1981. godine u New London Theatre, gde se izvodio 21 godinu i osvojio neke od najprestižnijih nagrada a sada prelazi na veliko platno!

cats

Godine 1983. produkcija sa Brodveja osvojila je sedam Toni nagrada uključujući i onu za Najbolji mjuzikl i predstava je prikazivana izvanrednih 18 godina. Od postavljanja u Londonu 1981. predstava “Cats” se konstantno igra širom sveta, pogledalo ju je više od 81 milion gledalaca u preko 50 zemalja i na 19 jezika. To je jedan od najuspešnijih mjuzikala svih vremena.

Domaća publika imaće priliku da uživa u ovom vizuelnom, muzičkom i plesačkom spektaklu, sada i na velikom platnu, zahvaljujući sjajnim umetnicima koji nisu štedeli svoj talenat kako bi napravili film koji će vam dotaći najiskrenije emocije.

Glavne uloge tumače Džejms Korden, Džudi Denč, Džejson Derulo, Idris Elba, Dženifer Hadson, Ijan Makelen, Tejlor Svift, Rebel Vilson, kao i Frančeska Hejvard, glavna igračica Kraljevskog baleta, kojoj je ovo prvi put da se pojavljuje na filmu.

Film je baziran na delu “Knjiga starog mačka o mačkama svakodnevnim” T.S. Eliota i pozorišnom mjuziklu Endrua Lojda Vebera.

U ovom ostvarenju imaćemo priliku da uživamo u nezaboravnoj muzici Lojda Vebera i izvedbi plesača svetskog renomea vođenih od strane koreografa nagrađenog Toni nagradom, Endija Blenkenbjulera. Ovo ostvarenje približiće mjuzikl novim generacijama posebnom scenografijom, tehnologijom i plesnim stilovima koji idu od klasičnog i savremenog baleta, hip hopa i džeza, uličnih plesova do trepa.

U filmu takođe igraju Robi Ferčajld (brodvejski Amerikanac u Parizu), Lori Dejvidson (TNTjev Vil) hip hop plesačka senzacija Les Twins (Lari i Loran Buržu), proslavljena plesačica Met Tauli (koja se pojavljuje u spotu Rijane i Farela Vilijamsa), glavni plesač Kraljevskog baleta Stiven Mekre i pevačka zvezda u usponu Bluj Robinson.

Od subote 28. decembra, „Cats“ se pretpremijerno prikazuje u odabranim bioskopima a na redovnom repertoaru je od 2. januara.