TIHI UBICA

Visok krvni pritisak može da bude jako problematično jer obično ne izaziva nikakve simptome, te je stanje teško primetiti.

Visok krvni pritisak se otkriva sasvim slučajno, najčešće tokom rutinskog merenja pritiska. Lekovi za visok pritisak su danas među najviše korišćenim medikamentima na svetu – ali postoje i neke alternativne metode kako sniziti visok pritisak. U nastavku saznajte i koje.

Kako da snizite visok krvni pritisak uz alternativne metode?

Stres i drugi faktori mogu dovesti do visokog krvnog pritiska, potencijalno opasnog zdravstvenog stanja. Iako postoji nekoliko načina za snižavanje krvnog pritiska, jedna veoma efikasna i prirodna strategija je upotreba sredstava za ublažavanje stresa za koje je takođe pokazano da smanjuju visok krvni pritisak.

Ova sredstva za ublažavanje stresa uglavnom sprečavaju pojavu negativnih nuspojava i nose sa sobom i druge zdravstvene koristi. Saznajte više o zdravim i prirodnim tretmanima visokog krvnog pritiska koji vas takođe oslobađaju stresa i istovremeno poboljšavaju opšte zdravlje.

Meditacija

Meditacija je veoma efikasno sredstvo za ublažavanje stresa koje donosi i mnoge zdravstvene koristi. Glavna među njima je sniženi krvni pritisak. Ako meditaciju smatrate izazovom, možda će vam biti drago da znate da postoje različite vrste meditacije, a neke uključuju jednostavne strategije za početnike.

Možete naći onu vrstu meditacije koja vam najviše odgovara i videćete da kako sniziti visok pritisak možete i još nekim načinima osim klasičnim lekovima!

Joga

Joga je odlična za telo, um i krvni pritisak. Bez obzira da li se možete saviti u oblik ”perece” ili jedva možete da dodirnete nožne prste, postoji mnogo različitih nivoa joge, tako da postoji joga vežba koja je savršena za vas.

Naučite o prednostima joge i sarađujte sa stručnjakom iz ove oblasti kako biste izvukli najviše koristi na temu kako sniziti visok pritisak.

Progresivno opuštanje mišića

Progresivno opuštanje mišića je vrlo efikasno sredstvo za ublažavanje stresa koje se može izvesti na mnogim mestima, uključujući vašu kancelariju i dom, što ga čini veoma pogodnim i efikasnim sredstvom kako sniziti visok pritisak.

To je sjajno sredstvo za ublažavanje stresa kao i smanjenje krvnog pritiska. Ova jednostavna tehnika uključuje zatezanje i opuštanje svih glavnih mišića u telu, od glave do stopala.

Natežući mišiće pre nego što ih opustite, omogućavate sebi da ih temeljnije opustite nakon što se vi sami opustite, prepuštajući se kasnije fizičkoj napetosti efikasnije.

Srećom, to se može lako naučiti i praktikovati praktično bilo gde. Istraživanja pokazuju da vas fizičko opuštanje tela može takođe osloboditi psihološke napetosti i stresa, minimizirajući reaktivnost na stres i umanjiti iskustvo hroničnog stresa. A ovo itekako pomaže kod snižavanja visokog pritiska.

Najbolje biljne kapi za cirkulaciju

Najbolje biljne kapi za cirkulaciju

Vežbe disanja

Vežbe disanja su jedno od najboljih alternativnih sredstava za ublažavanje stresa jer se mogu izvoditi gotovo bilo gde – čak i dok ste pod stresnim situacijama poput sukoba sa drugima ili u žurbi kako biste ispunili rokove.

Pošto se disanje nalazi na ovom spisku alternativnih metoda kako sniziti visok pritisak – jasno vam je da vam može biti jedan od najboljih saveznika na putu rešavanja ovog zdravstvenog problema.

Muzička terapija

Pokazalo se da muzika odlično oslobađa od stresa smirivanjem tela i uma, a ima i druge zdravstvene dobrobiti. U stvari, muzička terapija je zapravo sredstvo koje se koristi u bolnicama za ublažavanje bolova i podsticanje izlečenja.

Slušanje muzike može ubrzati ili smiriti vašu fiziologiju, a pokazalo se da pomaže i u snižavanju krvnog pritiska. Saznajte više o prednostima muzike i pronađite kako koristiti muziku u svakodnevnom životu za snižavanje krvnog pritiska i oslobađanje od stresa.

Kako sniziti krvni pritisak prirodnim tretmanima

Postoje i drugi prirodni tretmani, kao što su smanjeni unos natrijuma, smanjenje kofeina, suplementi i planovi vežbanja koji mogu pomoći u snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja. Kada se pridržavate svih ovih saveta, videćete da kako sniziti visok pritisak i nije tako veliki izazov.

Izvor: Prirodanadar.rs