KRUŠKE PEČENE U FOLIJI

Pečeno voće u rerni starinska je poslastica, pa tako i ove kruške pečene u foliji mogu ukusom podsetiti na neka lepša, davna vremena. Ako se tome doda da se u ove kruške stavi kašičica marmelade od kajsije i preliju čoko topingom, onda je to daleko bolje od ukusa običnog voća.

kruške pečene

Sastojci:

4 kruške
150 mililitara crvenog vina
8 kašika šećera
ulje
150 grama marmelade od kajsija
100 grama čokolade za kuvanje

Način pripreme:

Kruške oljuštimo, isečemo na polovine i odstranimo peteljke i semenke. U sud sipamo vino. Parče aluminijumske folije poprskamo uljem. Polovinu kruške umočimo u vino i stavimo na foliju.

U udubljenje kruške stavimo 1 kašiku šećera, uvijemo u foliju i stavimo u tepsiju. Na isti način pripremimo sve kruške. Pečemo 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Izvadimo kruške iz tepsije i otvorimo folije. Čokoladu izlomimo na parčiće i stavimo u manju šerpu na šporetu da se rastopi.

Poređamo kruške na tanjir. U udubljenje svake kruške stavimo po kašiku marmelade. Kruške u krug serviramo na tanjir za posluženje.

Rastopljenu čokoladu stavimo u fišek od najlonske vrećice i dekorišemo kruške i tanjir. Na sredinu tanjira stavimo preostalu marmeladu i ukrasimo preostalom rastopljenom čokoladom.

Prijatno!