PROMENA STANJA

Na mitingu se okupio se veliki broj građana. Skup je bio buran. Diskutanti su isticali veliko nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji, koja ide nizbrdo jer je mnogo podmazana.

 

Idemo na miting ‒ reče mi komšija.   promena stanja

Idemo, idemo ‒ povika masa koja je takođe išla na zakazani skup.

Ovako se više ne može ‒ dobacuju nosioci transparenata sa natpisima protiv vlasti.

promena stanja

Jedni viču dokle da puštamo vlast da nas tapše po ramenu a popeli su nam se na glavu. Političari imaju još bolju sadašnjost od lepše budućnosti koju nama obećavaju. Mi kao narod jesmo nosioci suvereniteta, ali nosimo vođu na grbači. Drugi kažu da smo glasali za prelazna rešenja pa smo zato i pređeni. Društvo nam je bolesno, ali je nacija zdrava. Treći kažu da im je od sreće spao kamen sa srca pa vlast može da ga koristiti kao kamen temeljac za buduće fabrike uvrtanja kablova. Vlast kontroliše medije da se ne bi zarazili demokratijom. I tako razni komentari na sve strane.

Na mitingu se okupio se veliki broj građana. Skup je bio buran. Diskutanti su isticali veliko nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji, koja ide nizbrdo jer je mnogo podmazana. Insistirali su na promenama koje treba da poboljšaju životne uslove a i standard građana, koji se sada podupire prosjačkim štapom. Da se narod sabere da se ne bi oduzeo. Da se povećaju plate i penzije. Penzioneri ne mogu više da odugovlače sa životom u očekivanju tog po -većanja. Narod je na intenzivnoj nezi zbog agonije popuštanja. Treba mu oživljavanje za preživljavanje. Pileće pamćenje naroda je glavni oslonac vlasti. Da prestane odliv mozgova u inostranstvo jer nam je ostao kadrovski otpad koji sada jača strukturu vlasti. I svrake su nam pobegle jer nemaju više šta da popiju. Da ne urušavamo naše obrazovanje jer šta će EU bez naših kadrova. Da vlast ne vraća stalno narod u detinjstvo pričajući mu bajke. Da se tenderi ne raspisuju samo za naivce jer se pobednici unapred znaju. Da vlast služi narodu a ne narod vlasti. Da se narod probudi jer ako stalno spava, nikada mu neće svanuti bolje sutra.

Posle veoma duge diskusije i razmatranja i dopunjavanja raznih podnetih predloga, skup je na kraju jednoglasno zaključio da narod treba da se bori za svoja prava, i doneo sledeću odluku:

SVI ĆE SE UPISATI U PARTIJU NA VLASTI!