PROKLETSTVO NEVERNIH

Ova pouka sa Svete Gore govori o tome kako se Bog ponaša prema onima koji svoju veru lako prodaju drugima, a što čeka sve jeretike i pravoslavne latinofile.

 

Na slici su svetogorski jeromonasi koji su 1272. godine priznali papu i odlužili zajedničku misu sa rimokatolicima u Velikoj Lavri.

pouka sa svete gore

Posle smrti, po drevnom svetogorskom običaju, svi monasi se otkopavaju posle tri godine i njihove se kosti stavljaju u manastirsku kosturnicu gde će ih čekati sveopšte vaskrsenje pri drugom Hristovom dolasku.

Ovu dvojicu nisu sahranili na manastirskom groblju, već su ih odneli u jednu pećinu ispod pustinje Vigla.

Kada su posle nekoliko godina otišli do te pećine, imali su šta da vide…

Stravičan prizor!

Crna neraspadnuta tela, sa izraslim noktima i kosom razbarušenom. Sam Bog je pokazao očigledno prokletstvo na njima koja čeka sve ostale jeretike i „pravoslavne“ latinofile.

Njihova tela su do kraja 19-og veka ležala otkrivena, da bi mogli svi pravoslavni ljudi da vide kako prolaze odpadnici od Jednog Istinitog Boga.

Pećina je zazidana kada je jedan od hodočasnika na Svetu Goru doživeo srčani udar i umro kada je video zemne ostatke ova dva jeromonaha.

Nije li ovo više nego jasna opomena za sve pravoslavne patrijarhe, episkope, monaštvo i sveštenike da prestanu da molitveno opšte i sarađuju sa rimokatolicima, protestantima, muslimanima, Jevrejima i svim ostalim konfesijama.