NAJBOLJA ZA NEGU KOŽE

Krema od smilja jako je popularna u kozmetici – na prvom mestu kao sjajan anti-age tretman za negu kože, jer veoma nežno deluje na njeno zdravlje.

 

Ukoliko želite trajno da obrišete sve bore sa lica i da sprečite nastanak novih, vaša krema za bore treba da sadrži smilje. Krema od smilja

krema od smilja

A zašto smilje?

Prema mnogim istraživanjima ova biljka najefikasnije briše bore i fine linije sa lica. Smilje raste do visine od oko 30 centimetara, ima uske listove i žute cvetove i višegodišnja je zeljasta biljka.

Ova biljka ima antiseptička, antiinflamatorna, antimikrobska, kao i antibakterijska svojstva. Ukoliko je vaš izbor prirodna kozmetika, onda bez razmišljanja, vaš izbor treba da bude krema sa ovom lekovitom biljkom.

Zašto je smilje besmrtna biljka?

Upravo zato što cvet ove biljke nakon branja ne vene, ne menja boju i dugo zadržava miris.

Na našim prostorima, smilje ili na latinskom je naziv Helichrysum arenarium, tj. na francuskom immortelle (upravo besmrtnica), pre svega uzgajano je zbog žutih cvetova – koji imaju neodoljiv miris.

Vremenom, sve više i više, ljudi su otkrivali za šta sve može i na koji način da se koristi. Osim što rešava mnoge zdravstvene probleme, ono u čemu je bez konkurencije jeste što ima najjači anti-age efekat na kožu.

U kozmetici, najbolje dejstvo ima kod prvih znakova starenja, hidratacije kože i regeneracije kože.

Zašto baš smilje u kremi?

Biljka smilje ima značajno dejstvo protiv bora. Upravo, iz tog razloga, najpoželjniji je sastojak krema protiv bora, kao i seruma protiv bora. Etarsko ulje smilja izuzetno je zdravo, ali i jako skupo. Pre svega, jer za samo jedan litar ovog ulja, potrebna je čak jedna tona cvetova.

Nemojte misliti da samo možemo zahvaliti Francuzima što se upravo zahvaljujući njima, raširila popularnost smilja – kao što smo i rekli pre svega za očuvanje mladalačke gipkosti lica i za usporavanje starenja kože.

I na našim prostorima, čak vekovima unazad znalo se da sjajno dejstvo smilja koje ima za lice.

Naravno, da su naše bake i prabake to radile malo na drugačiji način, ali efekat je bio isti. One su cvetove smilja potapale u maslinovo ulje i na taj način dobijale preparat jako sličan po gustini, upravo kremi.

Najveća prednost smilja ogleda se u tome što je ova biljka odlična za sve tipove kože, tako da briše sve bore sa lica, bez obzira koji je vaš tip kože.

U kozmetici se, za izradu krema od smilja koriste tri različite, pa možemo reći vrste smilja: etarsko ulje (dobija se destilacijom), macerat (dobija se potapanjem cvetova smilja u nekom biljnom nosećem ulju) i hidrolat (cvetna vodica, nusprodukt destilacije etarskog ulja).

Krema od smilja jako je popularna u kozmetici, na prvom mestu kao sjajan anti-age tretman za negu kože – veoma nežno deluje na zdravlje kože. Efikasno usporava starenje kože, sprečava pojavu novih i sitnih bora oko očiju, usana, uklanja postojeće fine linije na licu i vraća elastičnost koži.

Osim sjajnog anti age dejstva, ona odlično hrani zrelu i suvu kožu, vraća neophodnu vlažnost, upravo kako bi koža bila uvek sveža, glatka i mekana. Osim svega navedenog, štiti, revitalizuje i podmlađuje.

Pa koja onda žena ne bi poželela upravo ovakvu jednu kremu za sebe?

Bogata je antioksidansima koji štite od slobodnih radikala na način da sprečava prerano starenje. Redovnim korišćenjem kreme od smilja dobićete ujednačen ten, blistavu kožu i neće više biti mrlja na licu.

Vaša koža više neće biti beživotna, opuštena i dehidrirana. Osim obešenog lica, imaćete podmlađen ten i mladolik izgled.

Krema se koristi svaki dan, najbolje je ujutru i uveče. Ukoliko želite bolje rezultate možete je koristite zajedno sa uljem od smilja.

A ukoliko želite, možete i sami napraviti ulje od smilja. Biće vam potrebno 15 mililitara biljnog ulja divlje ruže, koje ćete pomešati sa 15 mililitara ulja argana i 2 do 4 kapi etarskog ulja smilja.

Sve sastojke pomešajte u malim flašama u kojima se inače pakuje ulje – od 30 mililitara.

Fantastične prednosti koje pruža smilje za kožu!

Veliki broj istraživanja pokazala su da smilje smanjuje dubinske bore za 19%, ukupan broj bora za 14% i bore na koži za 38%. Ovo se smatra visoko efikasnim dejstvom.

Ovo su benefiti koje vam krema od smilja pruža za kožu:

• poboljšava mikrocirkulaciju, a time i detoksikaciju kože
• deluje antiseptički na kožu
• dubinski čisti kožu
• značajno utiče na proizvodnju kolagena
• efikasno smanjuje vidljivost podočnjaka, finih linija i bora
• regeneriše kožu
• smanjuje vidljivost pora
• tonira i hidrira
• lako i prirodno hidratizuje kožu lica
• sprečava pojavu novih bora na licu
• snažno deluje protiv slobodnih radikala

Samo, zahvaljujući pravim izborom kreme od smilja, vidljivi rezultati su već nakon treće nedelje upotrebe.

Kako da znate da imate najbolju kremu za sebe?

Ukoliko želite za sebe samo najbolje, kada kupujete kremu od besmrtnice imajte na umu i ostale sastojke. Najbolja krema osim smilja, treba da sadrži i sledeće sastojke:

• Laneno ulje
• Ulje vučjeg trna koje duboko neguje i revitalizuje kožu
• Ekstrakt magnolije pruža neophodnu čvrstinu koži, ublažava znake starenja i pruža joj elastičnost
• Cvetna voda od smilja osvežava kožu, hidrira i smiruje je
• Gavez

Nema potrebe dalje da istražujete! Krema od smilja protiv bora je najjefikasnija i pružiće vam najbolje rezultate! Uverite se i sami!