UVIJENE SVINJSKE ŠNICLE

Ako želite bogatu i obilnu prazničnu trpezu, kojom ćete oduševiti i očarati svoje goste, naša preporuka mogu da budu ove uvijene svinjske šnicle. Oko pripreme ovih šnicli potrebno je malo više vremena i truda, ali svaka svečanost to i opravdava.

uvijene svinjske šnicle

Sastojci za uvijene svinjske šnicle:

500 grama svinjskih šnicli
500 grama mlevenog mesa
200 grama dimljene slanine
150 grama kačkavalja
200 grama mariniranih šampinjona
2 kašike kečapa (ili pelata)
1 jaje
100 grama senfa
3 češnja belog luka
3 kafene kašike mešavine začina
peršun
200 mililitara belog vina
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Šnicle izlupamo, posolimo i pobiberimo. Zatim ih premažemo senfom i presavijemo na pola. Ostavimo ih u sud po strani.

U mleveno meso dodamo 2 kafene kašike mešavine začina, posolimo, pobiberimo, dodamo sitno iseckan beli luk, kačkavalj isečen na kocke, jaja, pa smešu mesimo rukom. Svaku šničlu otvorimo i filujemo smešom od mlevenog mesa.

Po dužini šnicle stavimo dva parčeta kačkavalja i uvijemo u rolat. Svaki rolat uvijemo u parče slanine, pričvrstimo kuvarskim koncem i stavljamo na zagrejano ulje da se prže.

Za to vreme sitno isečemo šampinjone, peršun i zajedno sa preostalim belim lukom sipamo u činiju. Kada se šnicle isprže sa svih strana u tiganj dodamo belo vino i 200 mililitara vode, poklopimo i ostavimo da vri.

Kada pola tečnosti ispari, u tiganj dodamo i isečene šampinjone, luk i peršun, promešamo, zatim dodamo nekoliko paradajza isečenih na pola, kafenu kašiku mešavine začina, so i biber, promešamo, poklopimo i ostavimo da se kuva izvesno vreme.

Gotove šnicle vadimo na činiju, skinemo kuvarski konac i sečemo. Tiganj vratimo na šporet, dodamo kečap i promešamo. Kutlačom prelivamo šnicle sosom iz tiganja, pa ih poslužimo.

Prijatno!