SAVA SLAVA

Ako baš hoćete da znate, Sava je bio slavan. Zvali su ga Sava slava. Mogao je da baci kamen preko kanala i da ga prepliva uzduž i popreko dok je hladio pivo.

 

Hoćete li verovati Savi kad vam kaže da je lajao na mesec i driblao zvečarke na poljančetu kraj svilare, da je bubama nalazio bubne opne, iz drveta izvlačio konac i pleo paukovu mrežu da bi hvatao insekte?

sava slava

Jednom je helikopter uleteo u njegovu mrežu pa su ga proganjali dan i noć. Sakrio se dok opasnost ne prođe i onda je otkrio da je manji od makovog zrna.

Ulazio je kroz ključaonice i praznio frižidere dok nije porastao. Nije mogao da zaustavi rast. Bio je viši od Kiklopa za glavu. Kažu da je bio visok kao trospratna zgrada, a kada su mu rekli da je neki džin baš toliko visok, promenio je izjavu. Bio je visok kao četvorospratna zgrada.

Ako baš hoćete da znate, Sava je bio slavan. Zvali su ga Sava slava. Mogao je da baci kamen preko kanala i da ga prepliva uzduž i popreko dok je hladio pivo.

Mogao je da ima najlepšu devojku u gradu i da vozi najbrža kola. Devojke su ga volele i proganjale.

Sava slava je pričao kako nije bilo devojke koju nije dobro znao. Bio je otrov za ženske, a neki su kazali da je bio đavo. Danima je lutao. Obišao je peške zemljinu kuglu, preplivao Jadransko more.

Jednom je u Kini zaustavio monsun i vratio ga natrag uz pretnju da će ga izlemati ako ga još jednom sretne.

Bio je u Africi. Trčao je sa gepardima i bio brži od njih. Obarao je grizlije na pleća, nokautirao najsnažnijeg kengura koji je bio visok dva i po metra i težak kao torpedni čamac.

Ako je verovati Savi, onda je zaista bio slavan. Retko ko je tako nešto postigao u životu. Klinci iz ulice slušali su Savine priče.

― Šta je najslađe na svetu. Čokolada, šećer ili med? ― pitali su ga.

Sava se smeškao.

― Kad vam sline prestanu curiti, kazaće vam se samo!

Bio je pravi đavo taj Sava.