EUROKREM TORTA

Ako niste znali kako je napraviti poslasticu od omiljenog slatkog namaza onda se eurokrem torta mora naći na spisku deserata koji ćete spremiti u neko dogledno vreme.

eurokrem torta

Sastojci:

ZA PATIŠPANJ:
8 jaja
8 kašika šećera
4 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
ZA FIL:
9 kašika šećera
1 kašika brašna
8 kašika mlevenih oraha
3 jaja
250 grama margarina
200 mililitara mleka
200 grama eurokrema
50 mililitara ruma
250 mililitara slatke pavlake

Način pripreme:

Pripremamo patišpanj. U veći sud polupamo jaja, dodamo šećer i mutimo mikserom dok se ne rastopi. Zatim dodamo kakao, prašak za pecivo, brašno i mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini.

Testo nanesemo u veću pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pripremamo fil tako što u šerpu, na šporetu, sipamo mleko. Jaja polupamo, belanca stavimo u sud sa strane a žumanca dodamo u šerpu sa mlekom. Dodamo brašno i šećer, neprekidno mešajući žicom za mućenje. Kada krem dobije potrebnu gustinu, sklonimo šerpu sa šporeta. Dodamo mlevene orahe i promešamo žicom. Ostavimo krem da se ohladi. Mikserom izmutimo margarin. Dodamo ohlađen krem i izmutimo mikserom. Zatim dodamo eurokrem i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini.

Patišpanj izvadimo iz tepsije, odstranimo papir i isečemo na 3 kore po dužini. Prvu koru patišpanja stavimo na tacnu za tortu, poprskamo rumom i premažemo filom. Stavimo drugu koru, poprskamo rumom i premažemo filom. Stavimo treću koru i celu tortu premažemo filom.

Mikserom izmutimo slatku pavlaku u čvrst šlag. Pomoću kuvarskog šprica šlagom ukrasimo stranične delove, a zatim i gornju površinu torte. Po želji tortu dekorišemo šećernim ružama, listovima i manjim cvetićima.

Prijatno!