KUGLOF OD PAPRIKE I PARADAJZA

Da ovaj tradicionalni nemački kolač ne mora da bude samo poslastica dokaz je odličan kuglof od paprike i paradajza. Miris bosiljka koji ovde dominira u odnosu na druge začine je samo razlog više da se što pre zasuču rukavi i prione na posao.

kuglof od paprike

Sastojci:

2 crvene paprike
5 jaja
1 veza svežeg bosiljka
750 grama paradajza
1 kašika mešavine začina
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U tiganju na zagrejanom ulju pržimo paprike. Paradajze oljuštimo, isečemo na sitnije kocke i pržimo u drugom tiganju na zagrejanom ulju.

U sud polupamo 2 jaja. Preostala 3 jaja polupamo i žumanca dodamo u sud sa 2 jajeta. Dodamo mešavinu začina, posolimo, pobiberimo i izmutimo žicom za mućenje.

Ispečene paprike oljuštimo odstranjujći peteljke i semenke, isečemo na sitne kocke i dodamo u sud sa jajima. Polovinu veze bosiljka sitno isečemo, dodamo u sud i promešamo. Tiganj sa proprženim paradajzom sklonimo sa šporeta. Dodamo jaja sa paprikama i bosiljkom i promešamo.

Unutrašnjost kalupa za kuglof namažemo uljem. Dno kalupa obložimo listovima bosiljka. Zatim u kuglof nanesemo sadržinu iz tiganja. Pečemo 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Prevrnemo ispečen kuglof na tacnu za serviranje. Unutrašnjost kuglofa popunimo listovima endivije, cvetom od ljuske paradajza i kriškama limuna.

Prijatno!