„DRAGA KOŠARKO…“

Reč je o kratkom animiranom filmu pod nazivom „Draga košarko“ koji je kreirao američki animator Glen Kin, a nastao je na osnovu pisma u kome je Kobi Brajant objavio da se povlači iz košarke.

 

Legendarni Kobi Brajant oprostio se zvanično od košarke u 37. godini, u novembru 2015. godine, kada je objavio da će se povući na kraju sezone. Tada je objavio emotivno pismo, u kom je potvrdio da je vreme da se posveti porodici i da loptu ostavi po strani, iako mu je lopta bila sve. Na osnovu tog pisma nastao je film „Draga košarko“.

draga košarko

Emotivne rečenice poznatog košarkaša koji je stradao u padu privatnog helikoptera u Kaliforniji, u Kalabasasu, pretočeni su u 4 emotivna minuta koja bole danas više nego tog dana kada se oprostio od svoje velike ljubavi.

Reč je o kratkom animiranom filmu pod nazivom „Draga košarko“ koju je kreirao američki animator Glen Kin.

Sam Brajant bio je u ovom kratkom filmu narator koji je u reči pretočio jake emocije o sportu koji je voleo od malih nogu. Animator Glen Kin uspeo je olovkom da iscrta crteže košarkaša kao zvezde Lejkersa, ali i kao momka koji se zaljubio u sport kojem je, kako je napisao u pismu „dao svoje srce“.

– Draga košarko, od trenutka kada sam počeo da umotavam tatine čarape i šutiram zamišljene šuteve za pobedu u velikom ‘Forumu’, znao sam jednu stvar – zaljubio sam se u tebe. Ljubav je toliko duboka da sam ti dao sve, od mog uma i tela do mog duha i duše. Kao šestogodišnjak koji se duboko zaljubio u tebe nikada nisam video kraj tunela, video sam samo sebe kako istrčavam iz jednog. I tako sam trčao, trčao sam uzduž i popreko svakog terena, jurio svaku izgubljenu loptu zbog tebe. Tražila si od mene energičnost, ja sam ti dao moje srce, jer uz njega dolazi i mnogo više – deo je Kobijevog oproštajnog pisma.

Te reči kasnije su pretočene u ostvarenje koje je 2018. godine dobilo Oskara, u kategoriji „najbolji kratki animirani film“.

Brajant je i pre nego što je film o njegovoj ljubavi prema košarci nastao, u jednom intervjuu 2017. godine izjavio da se zanima za animaciju.

– Animacija može da uhvati emociju u priči na vizuelniji i uverljiviji način nego živa radnja – rekao je Kobi.

Ovo je taj film!