SLABI IZGOVORI ZA NEVEŽBANJE

Skoro da nema opravdanja da izbegavate fizičku aktivnost. Izgovori za nevežbanje mogu da budu samo besmislice kojima želite da uživate u svojoj zoni komfora. Rešite ih se!

 

Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najmrskijih, jer je tako lako da se pronađu izgovori za nevežbanje, zbog kojih ćete pre sedeti ispred televizora i gledati film nego otići u šetnju ili na trčanje.

izgovori za nevežbanje

Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevežbanje kako biste ih osvestili, precrtali, obuli patike i napokon krenuli na vežbanje.

1. Umorna sam

Najčešći izgovori za odlazak na nevežbanje svakako se tiču umora. Nekako se čini da je nakon napornog dana na poslu poslednje što vam treba presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima.

Uživanje u fotelji uz čašicu vina toliko je privlačnije, ali onaj „osećaj posle“ koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti jednostavno je nezamenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje.

2. Imam nekog posla

Produženo i ponekad haotično radno vreme idealno je opravdanje za nemogućnost vežbanja. A i potrebno je družiti se malo s prijateljima. Uprkos tome, uz malo truda, svakako odvojte barem 45 minuta dnevno za svoje telo. S obzirom na to koliko ga tokom dana maltretiramo neprirodnim „kancelarijskim“ položajem, zaslužilo je malo istezanja i zatezanja.

3. Ići ću sutra

Ovo je prava klasika od izgovora. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Ni sledeće nedelje, ni narednog meseca.

4. Predebela sam

Ovim izgovorom stvara se zatvoreni krug u kome nikako ne možete da profitirate. Ako mislite da će neko da komentiriše vaše butine, zadnjicu ili stomak u teretani, grdno se varate. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga nismo više u osnovnoj školi.

BioMind kapi protiv depresije

5. Nisam obrijala noge

Nikad ne znaš ko će gledati, još ako je i zgodni instruktor… Brijač u ruke ili dugi donji deo trenerke obuci i spremna si za vježbanje.

6. Već sam vežbala

Toliko je aktivnosti koje možete da uradite tokom dana. Hodanje uz stepenice, šetnja po prodavnicama, kućni poslovi i svašta nešto, zar ne? Ovo je već prilično otrcani izgovor.

7. Nisam dovoljno jela

Nekima je nedovoljan unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. Niti je poželjno niti je zdravo, a mršavljenje takvim načinom života ionako je privremeno.

8. Boli me glava

Znamo već za šta se često koristi ovaj izgovor, ali nemojte ga koristiti ni u tom slučaju niti u onom za vežbanje.

9. Kolege s posla idu tamo

Nema ništa gore nego oznojena da voziš bicikl pred kolegama s posla. Tačno je, ali toliko ima mesta za treniranje u gradu pa sigurno možeš da odabereš ono u koje tvoj šef sigurno neće dolaziti.

Izvor: Zadovoljna.hr