MIS NEMAČKE U ČETVRTOJ DECENIJI

Leoni Šarlot Von Hese stoji na pozornici u pobedničkoj pozi s podignutim rukama, okružena sa 15 takmičarki koje su se kao i ona takmičile za Mis Nemačke.

 

„Ovo je noć jakih žena“, izjavila je ova 35-godišnja Leoni Šarlot Von Hese posle njenog proglašenja za Mis Nemačke.

mis nemačke

Takmičenje za Mis Nemačke održava se još od 1927. godine, ali od prošlog vikenda mnogo toga se promenilo.

Organizator Maks Klemer je objasnio da se tražila savremena žena sa stavom, prisutna na društvenim mrežama i koja može biti uzor drugima. Kako je rekao, ovo takmičenje više se ne ograničava samo na spoljašnjost, nego su u centru pažnje ličnost, karakter i životna priča takmičarki.

Zato od ove godine više nema revija u kupaćim kostimima. Žene se predstavljaju u večernjim haljinama i odeći za svaki dan, sa vrtoglavo visokim potpeticama, ali i u ležernim cipelama bez pete.

Novu Mis Nemačke među finalistkinjama u dobi od 18 do 35 godina izabrao je žiri čiji je sastav takođe jedna od novina: u njemu su bile samo žene.

„Karakter dolazi sa životnim iskustvom“

I druga novost: Leonin Šarlot Von Hese je najstarija Mis u 93-godišnjoj istoriji ovog takmičenja. Takođe je i prva majka koja je ponela tu titulu. Ona ima trogodišnjeg sina, a u Kilu, gde živi sa sinom i partnerom, vodi svoj Internet portal za prodaju odeće.

„Karakter dolazi sa životnim iskustvom“, kaže ova žena plave kose i zelenih očiju. Rođena je i odrasla u Namibiji, gdje još uvijek žive njeni roditelji i tri sestre. Nakon mature studirala je marketing i putovala po celom svetu. Živela je u Atini, Londonu, Milanu, Kapstadu i Berlinu. Radila je u reklamnim agencijama i kao stilistkinja.

Kao Mis Nemačke želi da simbolizuje modernu ženu stariju od 30 godina, kaže i ističe: „Neću godinu dana biti lutka u izlogu.“ Ona, prema sopstvenim rečima, želi da se zalaže za samostalne i samouverene žene.

„Ženstvenost se ne definiše odećom“, kaže i dodaje da najradije nosi sakoe i pantalone: „Ne treba mi haljina da bih izrazila svoju ženstvenost“.