ŠTA PORUČUJE UBUĐALI HAMBURGER?

Kontroverzna reklama Burger Kinga pokazuje kako izgleda njihova hrana posle 34 dana stajanja na sobnoj temperaturi. Ubuđali hamburger šokirao je svet, ali se njime želi poručiti samo jedno.

 

Lanci brze hrane do sada se nisu previše isticali u reklamiranju svojih burgera i drugih proizvoda kao prirodnih. Burger King se postarao da u jednoj šokantnoj reklami promeni ovu paradigmu, pokazavši kako izgleda njihov ubuđali hamburger, koji je stajao 34 dana na sobnoj temperaturi.

ubuđali hamburger

Reklama koja je objavljena u sredu pokazuje hamburger potpuno prekriven plesnima, u skladu sa porukom kampanje Burger Kinga sa ciljem da se javnost uveri da njihovi proizvodi više ne sadrže sastojke za veštačko održavanje svežine namirnica. Kako navode u Burger Kingu, njihov glavni proizvod, burger po imenu Whopper, u delovima SAD i u većem delu Evrope pravi se po novoj, prirodnijoj formuli.

– Mi u Burger Kingu verujemo da prava hrana ima bolji ukus – rekao je Fernando Maćado, direktor marketinga ove kuće.
– Zato naporno radimo da uklonimo sve veštačke konzervanse, boje i arome iz hrane koju služimo širom sveta – rekao je.

Marketinški stručnjaci ističu da je reklama Burger Kinga direktan udarac upućen Mekdonaldsu, čiji hamburgeri previše dugo zadržavaju svoj prvobitan izgled. Najčuveniji primer je Big Mek izložen na Islandu: ovaj burger već deset godina izgleda gotovo isto kao prvog dana.

Reakcije javnosti na potez Burger Kinga vrlo su intenzivne, što pokazuje i interesovanje medija za ovaj potez: neki ističu da Burger Kingu ništa, pa ni šokantne reklame i promena recepta, neće pomoći u trci protiv mnogo kvalitetnijih burgera koji se širom sveta prave po individualnim porudžbinama, a drugi ističu da je svaki publicitet dobar i da reklama sa ubuđalim hamburgerom ukazuje na to da su i fast fud lanci shvatili da žive u eri kada je za ostanak u tržišnoj trci potreban zaista hrabar marketing.

Izvor: Vinoifino.rs