BUNDES ROLAT

Nemci su poznati ljubitelji raznih gurmanluka, među kojima slatkiši zauzimaju posebno mesto. Bundes rolat koji nam stiže iz zemlje u kojoj gazduje Angela Merkel može se svakako svrstati u red ukusnih poslastica.

bundes rolat

Sastojci:

250 grama oraha
100 grama suvog grožđa
2 jaja
200 grama čokolade za kuvanje
120 grama brašna
100 grama šećera u prahu
1 kašika brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike ruma
1 kašika slatke pavlake

Način pripreme:

U posudu stavimo izdrobljene orahe, suvo grožđe preliveno rumom, jednu kašiku brašna i slatku pavlaku. Promešamo kašikom i ostavimo smesu da stoji 15-ak minuta.

Mikserom izmutimo jedno celo jaje, jedno žumance i šećer u prahu. Prašak za pecivo promešamo sa brašnom i sipamo u posudu za mućenje. Promešamo kašikom, pa dodamo smesu od oraha. Sve to lepo promešamo da dobijemo homogenu smesu, pa potom je mesimo rukama na nabrašnjenoj površini.

Formiramo dva jednaka rolata i stavimo ih u tepsiju koju smo nauljili i obložili hartijom za pečenje. Pečemo 20-ak minuta na 200 stepeni.

Ispečene rolate ostavimo da se ohlade. Čokoladu izlomimo i stavimo je da se topi na pari. Sipamo malo ulja da čokolada dobije sjaj. Rolate prelijemo istopljenom čokoladom i isečemo na komade debljine oko 2 centimetra.

Prijatno!