TREBA ZNATI PREPOZNATI KORONAVIRUS

U vreme kada epidemija smrtonosnog virusa vlada svetom veoma je važno kako prepoznati koronavirus kako se ne bi stvarala nepotrebna panika, a takođe i kako bi oni koji sumnjaju da imaju bili sigurni u svoje zdravstveno stanje.

Kineska vlada je imenovala italijanskog lekara koji je radio u bolnici Shenzhen u Kini da se pridruži studijskoj grupi za virus virusa pneumonije Vuhan ili Corona-Virus.

Napisao je vrlo zanimljiv članak o tome kako prepoznati koronavirus, koji rezimiramo u nastavku:

prepoznati koronavirus

– Ako prehlađena osoba ima curenje iz nosa i boli je grlo, nije zaražena virusom Corone, jer pneumonija daje suv kašalj bez curenja iz nosa. To je najlakši način da ga pronađete.

S druge strane, dobro je znati da Vuhan ili Corona nisu otporni na toplotu i umiru na 26 do 27 stepeni. Stoga pijte puno tople vode poput čaja i začinskog bilja. Nije lek, ali je dobar za telo. Pijenje tople vode je efikasno u uništavanju svih virusa. Pokušajte da ne pijete smrznuto.

Izložite se suncu ako je zima.

– Kada virus padne na metalnu površinu, živeće najmanje 12 sati. Zato zapamtite da ako dođete u kontakt sa bilo kojom metalnom površinom, temeljno operite ruke sapunom.

– Virus može ostati aktivan u tkivima 6-12 sati. Normalno sredstvo za pranje veša ubija virus. Zimsku odeću kojoj nije potrebno svakodnevno pranje, treba staviti na sunce da bi ubio virus.

Informacije o simptomima koronske pneumonije:

– Prvo će zaraziti grlo, a zatim ćete osetiti suvo grlo koje će trajati 3 do 4 dana.

– Tada će se virus spojiti sa nazalnom tečnošću, prodreti u dušnik i ući u pluća uzrokujući Vuhanovu pneumoniju. Ovaj postupak će trajati 5 do 6 dana.

– Pratiće je stanje upale pluća, visoka temperatura i otežano disanje. Nazalna kongestija nije poput uobičajenog nazalnog zagušenja. Osetićete kao da se utapate u vodi. Važno je da odmah potražite lekarsku pomoć ako imate ovaj osećaj.

O prevenciji Koronavirusa:

– Najčešći način da se zarazite je dodirnuti stvari na javnim mestima kao što su ograde, ručke na vratima, ručke autobusa itd., Pa morate često da perete ruke. Virus može da živi u vašim rukama samo 5-10 minuta, ali mnoge stvari se mogu dogoditi za tih 5-10 minuta, poput trljanja očiju.

– Preporučuje se grgljanje Betadinom kako biste eliminisali ili smanjili klice dok su još u grlu (pre nego što nastavite prema plućima).

Možda mladi koronavirus nema znakova infekcije već nekoliko dana, pa kako znati da li je neko zaražen? Najnovija informacija je da period inkubacije može biti i do 28 dana pre pojave simptoma koronavirusa.

U trenutku kada osoba ima temperaturu / kašalj i ode u bolnicu, pluća mogu biti 50% fibrotična i možda biti prekasno.

Tajvanski stručnjaci daju nam jednostavnu samokontrolu koju možemo raditi svako jutro.

Duboko udahnite i zadržite dah više od 10 sekundi. Ako to radite bez kašlja, gušenja ili lošeg osećaja itd., To je dokaz da nema fibroze u plućima, što je osnovni pokazatelj da nema infekcije.

Svi trebamo biti sigurni da su nam usta i grla vlažna, NIKAD ne suva. Popijte malo vode svakih 15 minuta. ZAŠTO?

Čak i ako virus uđe u usta … pitka voda ili druga tečnost će ga preneti kroz jednjak do stomaka.

Tamo će stomačne kiseline ubiti virus. Ako ne pijete dovoljno vode redovno, virus može ući u dušnik i ući u pluća.