NUŽNA DEZINFEKCIJA PREDMETA

Kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi tokom meseci kojima vladaju virusi i bakerije, pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo retko.

 

Često je neophodna dezinfekcija mnogih predmeta na dnevnom nivou, jer se na njima zadržavaju prenosioci virusa i bakterija, koji nas mogu dovesti do bolesti.

dezinfekcija predmeta

1. Mobilni telefon

Mobilni telefoni su najveći prenosnici bakterija te su se prema brojnim istraživanjima pokazali zagađenijima čak i od daske za WC šolju.

S obzirom na to koliko često posežemo za mobitelima, oni su plodno tlo za prehlade i grip. Stoga je potrebno redovito dezinfikovati mobilni telefon koji koristite.

Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nežno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibera na koju možete naneti sprej za čišćenje pa prebrišite ekran.

2. Tastatura

Za brzo i efikasno čišćenje potpuno je isključite i prebrišite dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tipki. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom tastaturu prebrišite suvom krpicom od mikrofibera.

BioBalsam krema za apsces rane fisure fistule opekotine

3. Kvaka

U prostoriji u kojoj je bila zaražena osoba virusi se na raznim površinama mogu zadržati duže nego što možda mislite. Stoga je tokom sezone gripa i prehlada preporučljivo kvake u kući dezinfikovati maramicama koje sadrže alkohol.

4. Kuhinjska radna površina i sudopera

Verovatno pokušavate da održavate svoju radnu površinu u kuhinji čistom tokom cele godine, ali to postaje posebno važno tokom sezone prehlade i gripa. Budući da je ovo mesto gde se porodica okuplja i dotiče razne površine, važno je dobro ga očistiti od bakterija.

Poprskajte i obrišite celu površinu dezinfekcionim sredstvom, a nemojte zaboraviti ni sudoperu.

5. Plišane igračke

Osim što su plišane igračke najveći sakupljači prašine i grinja, takođe mogu da budu izvor bakterija i virusa. Ako je vaše dete bilo bolesno, pobrinite se da njegov omiljeni krzneni prijatelj nije dobio klice. Proverite etiketu na plišanoj životinji da vidite da li ona može da ide u mašinu za veš.

Gde je to dozvoljeno, stavite igračku u mašinu i uključite odgovarajući ciklus pranja kako biste uklonili potencijalnu zarazu.

Izvor: Zadovoljna.hr