PESMOM TERAJU KORONU

Snimak stanovnika koji pevaju sa svojih otvorenih prozora u Toskani i pesmom teraju „nevidljivog neprijatelja“, na društvenim mrežama oduševio je čitav svet.

 

Dok je život u Italiji skoro „zaustavljen“ širom zemlje zbog kontrole širenja epidemije koronavirusa, jedna ulica u Italiji ispunjena je pesmom.

pesmom teraju

Snimak grupe stanovnika koji pevaju sa svojih otvorenih prozora u Sijeni, u Toskani, na društvenim mrežama pobrao je sve simpatije. Mnogi su ovaj gest nazvali „lepim“ činom čovečanstva.

„Ljudi mog rodnog grada Sijene pevaju popularnu pesmu iz svojih kuća, duž prazne ulice, da bi zagrejali srce tokom italijanskog zatvora Kovid-19“, napisao je korisnik Tvitera koji je objavio video.

Pesma pod nazivom I dok Sijena spava, je popularna narodna pesma, koja se obično peva u gradu, kako bi izrazila lokalni ponos stanovnika grada.

„Ženi nam se Vukota“ u Milanu

Protiv malodušnosti i dosade u karantinu u Italiji se bore na razne načine. Jedan stanovnik Milana odlučio se da moral sugrađanima podigne pesmom „Ženi nam se Vukota“ i to izvođenjem na trubi.

Nakon snimaka iz Sijene, iz Milana stiže novi video-klip koji vraća osmeh na lice uprkos tome što je o koronavirusu reč.

Muzičar iz Milana Rafaele Koler izvodeći na trubi hit sa ovih prostora Ženi nam se Vukota uveseljavao je sugrađane.

„Ovde smo radi fleš moba iz zatvorenog Milana, želimo da svim našim prijateljima iz Srbije damo podršku“, kaže Rafaele i poručuje da obožava Srbiju.

Stanovnici Milana, kada god imaju priliku za to, pozdravljaju zdravstvene radnike aplauzom.

Izvor: RTS