PALAČINKA ROLAT

Od mlevenog mesa i povrća napravljen je ovaj palačinka rolat. Reč je o savršeno ukusnoj savijači kojoj je zaista teško odoleti. Za ovakav specijalitet i ne treba mnogo vremena, s obzirom na to kakav je krajnji rezultat.

palačinka rolat

Sastojci:

ZA TESTO:
800 grama mlevenog mesa
2 jaja
3 parčeta tost hleba
so
mleveni crni biber
1 kašike mešavine začina
ZA PALAČINKU:
5 jaja
100 grama sira
2 kašike brašna
ZA FIL:
100 grama šunkarice
100 grama kačkavalja
2 kisela krastavca
1 šargarepa iz turšije
2 obarena jaja
1 jaje
ulje

Način pripreme:

Pripremamo testo. U veći sud stavimo mleveno meso. Dodamo 2 jaja, parčad hleba potopljenih u vodi, mešavinu začina, posolimo, pobiberimo i promešamo.

Pripremamo palačinku. U veći sud polupamo 5 jaja, posolimo, pobiberimo i izmutimo žicom za mućenje. Dodamo brašno i produžimo da mutimo mikserom. Sir izdrobimo viljuškom, dodamo u sud i izmutimo. Dobijenu smesu preručimo u nauljenu tepsiju. Pečemo 10 minuta na 220 stepeni.

Pripremamo fil. Kisele krastavce, šargarepu, kačkavalj i šunkaricu isečemo na kocke i stavimo u veći sud. Dodamo jedno jaje, krupno izrendana kuvana jaja, pobiberimo i promešamo.

Dasku za sečenje obložimo najlonskom folijom koju namažemo uljem. Na foliju nanesemo mleveno meso, prekrijemo folijom i rukama istanjimo meso formirajući koru. Odstranimo gornju foliju i na meso stavimo palačinku. Na palačinku nanesemo fil i pomoću folije uvijemo rolat. Stavimo ga u tepsiju i prelijemo zagrejanim uljem. Pečemo 50 minuta na 200 stepeni.

Ispečen palačinka rolat sečemo na parčad i serviramo uz prethodno obareni krompir, grašak i šargarepu.

Prijatno!