UVIJENE VIRŠLE U SLANINI

Ako se već želi obilan i jak doručak na početku dana, naša topla preporuka su uvijene viršle u slanini u koje idu još kiseli krastavčići i edamer, garnirane uz punjene šampinjone.

uvijene viršle

Sastojci:

8 pilećih viršli
16 traka dimljene slanine
200 grama edamera
prezla
12 mariniranih šampinjona
1 jaje
100 grama maslina
150 grama kiselih krastavčića
ulje

Način pripreme:

Viršle zasečemo na polovine po dužini. Edamer i kisele krastavčiće isečemo na duguljaste parčiće. Svaku viršlu punimo sa dva parčeta edamera i dva parčeta kiselog krastavčića. Svaku viršlu uvijemo sa dve trake slanine. Sitno isečemo ručke šampinjona, preostale kisele krastavce, edamer i stavimo u sud. Ovom mešavinom punimo marinirane šampinjone. Dva punjena šampinjona slepimo mešavinom i učvrstimo čačkalicom. Na isti način pripremimo sve šampinjone.

Svaki par šampinjona uvaljamo u prezlu, zatim u izmućeno i posoljeno jaje i pržimo u zagrejanom ulju u tiganju.

Ispržene šampinjone stavimo na činiju obloženu papirnim salvetama kako bi upili nepotrebnu masnoću. U isti tiganj stavimo uvijene viršle da se prže.

Ispržene viršle serviramo na činiju. Na šampinjonima makazama odsečemo jedan kraj čačkalice, a na drugi kraj zabodemo po jednu maslinu. Šampinjone poređamo na dva kraja činije sa viršlama sa maslinama okrenutim nagore. Ove viršle sa šampinjonima takođe možete staviti i u tostirane kifle pa ih tako servirati.

Prijatno!