ĆURETINA U BLITVI

Specijalitet za neke izuzetne prilike nekada je teško odabrati, pa vam u tom izboru možet pomoći ovaj naš predlog – ćuretina u blitvi. Preukusne ćureće rolnice uvijene u listove blitve izgledaju odlično servirane na tanjiru, pa ćete i sa te vizuelne strane biti više nego zadovoljni.

ćuretina u blitvi

Sastojci:

4 ćureća bela mesa
8 listova blitve
2 kisele jabuke
1 glavica luka
250 grama pelata paradajza
3 decilitra belog vina
1 litar juneće supe
1 decilitar pavlake
16 listova dimljenog suvog vrata
100 grama kačkavalja
5 kašika ulja
mešavina začina
biber

Način pripreme:

Svaki komad ćurećeg belog mesa preseći uzdužno napola kako bi se dobilo osam šnicli. Šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.

Blitvu oprati, preliti je ključalom vodom i ostaviti da se popari kako bi omekšala. Pelat paradajza iseći na kockice, kačkavalj na osam štapića, jabuke oljuštiti i izrendati na krupno rende, a crni luk sitno iseckati.

Na malo ulja propržiti crni luk, pa dodati jabuke i pelat paradajza, začiniti po ukusu i dinstati dok se ne dobije kompaktna masa.

Polovinu fila ostaviti za punjenje, a drugu polovinu ispasirati i sjediniti sa pavlakom i belim vinom. Ćureće šnicle premazati sa malo fila ostavljenog za punjenje, staviti štapić kačkavalja, te bočne stranice šnicle preklopiti ka unutra, a zatim ih urolati. Svaku šniclu prekriti sa dva lista suvog vrata i uviti u blitvu.

Punjene rolnice upakovati u foliju i staviti u ključalu supu da se kuvaju 25 minuta. Zatim ih ostaviti da se prohlade, pa ih izvaditi iz folije i preliti pripremljenim umakom.

Preporučena salata uz ovo jelo je svež krastavac, a od pića poslužite belo vino.

Prijatno!