TRENING U SVOM DOMU

Postoji nekoliko android i iOS aplikacija za vežbanje koje nas na sofisticiran način teraju da budemo fizički aktivni i onda kad se nalazimo u svom domu.

 

Samoizolaciju, zimu usred proleća i višak vremena koje imamo možemo iskoristiti i kako bismo napokon počeli raditi na svome telu. Vežbanje nema samo estetsku funkciju, nego je u ovom periodu vrlo važno kako bismo se kretali unutar svog doma i ujedno održavali snagu i imunitet tela.

aplikacija za vežbanje

Zato smo za vas potražili pet besplatnih aplikacija za vežbanje s visokim ocenama korisnika koje su dostupne i za Android i za iPhone. Iako neke od njih nude dodatne opcije koje se plaćaju, i besplatne su i više nego dovoljne za rad na telu.

Vežbe na ovim aplikacijama ne zahtevaju nikakvu opremu, nego se njihovo izvođenje temelji na težini vlastitog tela.

1. Seven

Kao što govori i sam naziv, ova aplikacija sadrži vežbe koje se izvode u trajanju od ukupno sedam minuta, a to je vreme koje ima svako od nas. Besplatna aplikacija nudi pristup dnevnim vežbama, uključujući i animirani prikaz izvođenja i detaljna uputstva. Svaka dva meseca za besplatne korisnike se otključava pristup novim vežbama.

Preuzmite za Android i iOS.

2. Freeletics Bodyweight

Aplikacija Freeletics nalazi se visoko na popisima prioriteta onih koji redovno vežbaju. Nudi čitav raspon različitih podaplikacija unutar istog imena, ali ona koja je posvećena vežbanju vlastitog tela ima najviše ocene.

Prilikom postavljanja postavki, aplikacija od vas traži podatke poput godina, ciljeva, indeksa telesne mase i fizičke spremnosti te na temelju toga preporučuje najbolji plan vežbi za vas.

Iako su neke naprednije vežbe dostupne samo pretplatnicima, vrlo veliki broj njih je potpuno besplatan i nudi dobre temelje za upoznavanje delova tela na kojima moramo najviše da poradimo i kako to da učinimo.

Preuzmite za Android i iOS.

Sweden bitter oglas 900px

3. Keep

Aplikacija Keep je 2018. proglašena jednom od najboljih u svetu fitnesa i ovenčana Google Play nagradom. Ono što je čini toliko posebnom je način na koji su grupisane vežbe. Naime, vežbe možete da birate prema određenom problemu na kojem želite da radite, poput bolnih leđa ili poboljšanja držanja pa sve do gubljenja masnih naslaga, a uz to su vrlo detaljno opisani ciljevi i prednosti pojedine vežbe.

Preuzmite za Android i iOS.

4. BodBot

Iako uključuje i vežbe za koje je potrebna oprema, prilikom postavljanja postavki na aplikaciji BodBot možete se strogo ograničiti samo na one koje se temelje na težini vlastitog tela.

Ističe se po tome što je stvorena bukvalno za svakoga, pa tako i za potpunog početnika koji se tek upoznaje sa terminologijom vežbi. Ujedno je visoko personalizovana, što znači da na temelju pitanja tačno identifikuju na koje se delove tela treba usredsrediti i traži povratnu informaciju o tome kako svaki od delova tela reaguje na određenu vežbu.

Preuzmite za Android i iOS.

5. SworkIt

Za one kojima je najveći problem nakupljanje masnih naslaga u području stomaka, savršena je aplikacija SworkIt koja sadrži vežbe namenjene upravo tom delu tela. Međutim, kako je poznato da se masnih naslaga ne možemo rešiti samo izvođenjem trbušnjaka, aplikacija sadrži i vežbe za leđa i čitav trup, a s njom mogu početi i oni koji se ni ne sećaju kada su poslednji put vežbali.

Preuzmite za Android i iOS.

Izvor: Zadovoljna.hr