SAM NAUČIO POSAO

Pas po imenu Soda Pap, u vlasništvu vlasnika vinarije Lori Jata, dobio je zadatak da se druži sa ljudima i donosi im vino koje pravi njegova vlasnica.

 

Američka vinarija Stone House Urban Winery našla je način da komunicira sa svojim kupcima u vremenu socijalnog distanciranja, i usput usrećila jedanaestogodišnjeg boksera, imena Soda Pap.

soda pap

U borbi da pronađu inovativna rešenja za dostavu vina u uslovima socijalnog distanciranja, neke vinarije otišle su zaista daleko. Američka kuća Stone House Urban Winery iz grada Hejgerstauna počela je da dostavlja vino pomoću – psa.

Pas po imenu Soda Pap, u vlasništvu vlasnika vinarije Lori Jata, dobio je zadatak koji u potpunosti odgovara njegovim sklonostima: da se druži sa ljudima i donosi im vino koje pravi njegova vlasnica.

– Kada smo zaustavili posete našoj vinariji, primetila sam da se pas rastužio. On je imao naviku da pozdravlja sve naše goste, a oni su stekli naviku da pozdravljaju psa pre nas – ispričala je vlasnica vinarije za sajt MSNBC Today.

Dvadesetog marta Jata je odlučila da kupi psu bisage za nošenje stvari i preko fejsbuka objavila da će stare mušterije moći da računaju na redovnu dostavu pomoću psa. Kupci poručuju vino telefonom, a zaposleni u vinariji ostavljaju psa pored kuće kupca, i tako se u potpunosti izbegava ljudski kontakt.

– Bez ikakvog preterivanja, Soda Pap je neprestano spreman da ide u dostavu. U bisage mu stavim nekoliko poslastica i vino, a pas pojuri ka mušterijama. Moram samo da budem na oprezu da u okolini nema gusaka, veverica, zečeva i drugog sitnog živog sveta. Ipak je to pas – govori vlasnica.

Jedanaestogodišnji bokser Soda Pap je toliko inteligentan da je praktično sam naučio posao.

– Prvih nekoliko puta udario se o vrata automobila u žurbi da što pre izađe, ali više nemamo tih problema. Bokseri su pametni psi i uvek voljni da učine svom vlasniku.

– Zaista verujem da Soda Pap voli ovaj posao koji mu omogućava da sreće svoje stare drugove. A i ljudi koji nikad nisu bili u našoj vinariji naručuju vino od nas da bi upoznali Sodu. Greje mi srce kada vidim koliko pažnje mu poklanjaju – rekla je Lori Jata i dodala:

– Soda je bio pored mene tokom najtežih perioda u mom životu. I sada je pored mene i pomaže mi da prebrodim vreme tokom koga se pitam da li ću uopšte moći da nastavim da se bavim ovim poslom – rekla je vinarka.

Izvor: Vinoifino.rs